Barion Pixel TASZ | Moszkva nem kér a metadonból

Moszkva nem kér a metadonból

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet megdöbbentőnek tartja, hogy Oroszországban még mindig törvénytelennek számít a heroinfüggőség metadonnal való helyettesítő gyógykezelése, amely a nemzetközi tudományos kutatások eredményei szerint a fertőzések, halálesetek és bűnözés megelőzésének leghatékonyabb, az ENSZ által is támogatott formája.

A Moszkvában 2008. május 3. és 5. között megrendezett II. Kelet-Európai AIDS Konferencia valószínűleg az egyetlen olyan rendezvény a világon, ahol az intravénás droghasználók körében terjedő HIV-járványról olyan előadásokat lehet hallani, melyek még csak nem is említik azokat az ártalomcsökkentő módszereket, melyek segítségével a világ számos országában sikerrel vették fel a harcot a HIV/AIDS és a Hepatitis járvány ellen.

A konferencián a TASZ munkatársai is részt vettek, akik videóinterjúkat forgattak a résztvevőkkel arról, miért is tilos egy olyan gyógyszer alkalmazása Oroszországban, amelyet az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) a Létfontosságú Gyógyszerek Listájára is felvett 2005-ben. Kérdéseivel forduljon bizalommal munkatársainkhoz

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.