Nemzetközi összefogás a kanadai nemzetbiztonsági törvénnyel szemben

A TASZ az International Civil Liberties Organisations (INCLO) tagjaként támogatja a kanadai jogvédő szervezet, a Canadian CIvil Liberties Association, álláspontját a terrorellenes törvényjavaslattal kapcsolatban.

Az új jogszabály-csomag a terrorellenes harcra hivatkozva súlyosan sérti a magánszférát azzal, hogy jelentős mértékben kiterjesztené a kanadai nemzetbiztonsági szervek titkos információgyűjtési és megosztási jogkörét, és nem teremt megfelelő garanciákat ennek ellensúlyozására.

Arra tekintettel, hogy a nemzetbiztonsági célú egyre kiterjedtebb megfigyelési törekvésekkel szemben csak globális megoldás érhet célt, a civil szervezekből álló nemzetközi koalíció felhívja rá a figyelmet, hogy az új szabályozás megsérti az ENSZ Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányát. A nyílt levél itt érhető el.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Levelet küldtünk az államtitkárnak a terrorellenes törvénytervezet nyilvánosságáért

Levelet küldtünk Kontrát Károly államtitkárnak és az egyeztetéseken részt vevő pártok frakcióvezetőinek a Belügyminisztérium terrorellenes törvénycsomagjának nyilvánosságáért. Ha érkezik válasz az államtitkártól, azt változtatás nélkül nyilvánosságra hozzuk.

Egyelőre marad az adatmegőrzés

Az Alkotmánybíróság kibújt a döntés alól és nem mondott véleményt arról, hogy a Telenor és a többi internet- és telefonszolgáltató jogosan tárolja-e mindannyiunk telefonhívásait, emailjeit.

Hogy jutottunk idáig és mi a következő teendő?

Védje meg a TASZ-szal gyermeke méltóságát!

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) az Adatvédelmi Hatósághoz fordul, hogy azonnal állítsa le a Netfit rendszert, ami nevesítve gyűjti a gyerekek testi adottságaival kapcsolatos adatait (pl. hasi testzsírját). A TASZ egyúttal felhívja a jogsértő gyakorlattal szembesülő szülőket, hogy csatlakozzanak a levélküldő kampányához!