Barion Pixel TASZ | Nyilatkozzanak a polgármester-jelöltek, hogyan segítenék a családokat!

Nyilatkozzanak a polgármester-jelöltek, hogyan segítenék a családokat!

A fogyatékossággal élő vagy idős rokonaikat otthon ápolókat, illetve az önállóan, de fogyatékossággal élő embereket ellátó szociális alapszolgáltatások fejlesztése közös ügyünk. Ezért minden polgármester-jelöltet arra kérünk, hogy még a kampány során nyilatkozzon: megválasztása esetén településén mit kíván tenni a személyi segítés elérhetősége érdekében.

Az októberi önkormányzati választás lehetőséget ad arra, hogy felhívjuk a polgármester-jelöltek figyelmét: ők is tehetnek azért, hogy 24 órában elérhető segítséget kapjanak azok a családok, akik gyermeküket vagy idős hozzátartozójukat ápolják otthon, és azok is, akiknek támogató szolgáltatást kell igénybe venniük mindennapi életükben.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél több polgármester-jelölthöz eljusson felhívásunk, emailen, közösségi média felületein és telefonon is keressük őket. Viszont annak érdekében, hogy minél több mindenkit elérjünk, nyilvánossá tesszük levelünket.

Ha te is tennél azért, hogy minél több jelölthöz eljusson felhívásunk, erre a linkre kattintva minden szükséges információt megtalálsz.

Tisztelt Polgármester-jelölt!

Sok szervezettel közösen azért dolgozunk, hogy elérhetőek és minél inkább az érintettek igényei alapján kiterjesztettek legyenek a szociális alapszolgáltatások: a nehéz helyzetben lévő családok 24 órában elérhető segítséget kaphassanak. Azok, akik gyermeküket vagy idős hozzátartozójukat ápolják otthon, illetve azok is, akik fogyatékosságuk, betegségük miatt támogató szolgáltatást, segítőt kell igénybe venniük a mindennapi életükben. Kérésünkért petíciót indítottunk, amit többek között a 120 ezer fős tagságot számláló Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége, emellett szülői és fogyatékosügyi szervezetek, egyetemek karai írtak már alá. Híres emberekkel készítettünk videókat, valamint önkormányzati jó gyakorlatokat bemutató kisfilmeket készítünk, ezzel inspirálva a többi település önkormányzatát.

Most, következő lépésként az önkormányzati választások idején szeretnénk, ha az Ön, mint (leendő) felelős önkormányzati vezető támogatásával is bővülhetnének az országban ezek a szolgáltatások, ezáltal könnyebbé válnának településén a családok, az érintett emberek mindennapjai.

Bízunk benne, hogy Önnel közösen tehetünk azért, hogy ezeknek a családoknak a szabadságát visszaadhassuk!

Kérjük, jelezze számunkra, hogy megválasztása esetén a következő években mit fog tenni azért, hogy könnyebb legyen ezeknek a családoknak a mindennapjai. A kapott információkból egy országos tájékoztató térképet fogunk készíteni a lakosság számára.

Szeretnénk néhány lehetséges „vállalást” példaként leírni:

  • jelzőrendszeres házi segítségnyújtás kiterjesztése otthonápoló családok számára;
  • házi segítségnyújtás bővítése a szükségletek szerint,
  • krízishelyek kialakítása (ahol pl. az otthonápoló hirtelen megbetegedése esetén rövid időszakra az ápolt elhelyezhető),
  • minőségi nappali ellátó intézmények létrehozása/ bővítése,
  • rugalmas, az egyéni igényeket figyelembe vevő támogató szolgálat fenntartása/kialakítása
  • személyi segítő szolgáltatások 24 órás ügyeleti rendszerének kialakítása.

Kérjük, az alábbi nyilatkozat kitöltésével és visszaküldésével írja meg részünkre, hogy megválasztása esetén milyen szolgáltatásokat biztosít majd fogyatékos, beteg gyermeküket, rokonukat, idős hozzátartozójukat otthonápoló, valamint mindennapi támogatást igénylő fogyatékos emberek számára. Válaszát, kérjük, szeptember 22-ig juttassa el részünkre a valasztasszabadcsalad@gmail.com email címre! Terveink szerint október elején hozzuk nyilvánosságra az országos helyzetképet bemutató térképünket, amelyen reményeink szerint az Ön válaszai is szerepelhetnek majd.

Köszönettel:

Boros Ilona és Csordás Anett

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.