Nyílt levél Navracsics Tibor részére

Hazai civil szervezetek közösen kérik a kormányt, hogy Magyarország csatlakozzon az Amerikai Egyesült Államok által nemrég elindított Open Government Partnerhsip Initiative-hez.

A levél leölthető itt.

A strasbourgi bírósághoz fordultunk, mert a sajtó nem tudósíthatott a menekülttáborokról

A menekültválság Magyarországot is elérő hulláma idején a menekülttáborok életéből, az ott uralkodó körülményekből csak azt láthattuk, amit a Kormány látni engedett; azt már nem, amit a sajtó megmutatott volna. Mivel a magyar bíróságok tehetetlennek bizonyultak a sajtószabadság korlátozásával szemben, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordultunk.

Egyezménysértő volt a Legfelsőbb Bíróság elnökének elmozdítása

Az Emberi Jogok Európai Bírósága mai döntésében kimondta: Baka András idő előtti elmozdítása a Legfelsőbb Bíróság elnöki székéből sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét. A döntés igazolja az Eötvös Károly Intézet, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért többször kifejtett aggályait a bírói függetlenséget sértő lépéssel kapcsolatban.

Nincs helye rendőröknek az iskolában

Budapest, 2013. augusztus 23. - A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet megdöbbentőnek tartja, hogy miközben az iskolai drogprevencióra fordított pályázati pénzek elapadnak, az állam rendőröket küld az iskolákba a drogfogyasztás visszaszorításának céljával.