Nyilvános előadás a rágalmazás és a szólásszabadság határairól

A Közép-európai Egyetem (CEU) Média és Kommunikáció Tanulmányok Központja és a magyarországi Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége szervezésében David E. McCraw, a New York Times Company jogtanácsosa ad elő holnap a CEU-n.

Az előadás a rágalmazási jog és a szólásszabadság témájára fog összpontosítani – megvizsgálja, hogy az amerikai jogrendszer miként védi meg a szabad véleménynyilvánítás jogát, miközben védi az egyén hírnevét is, összehasonlítja az amerikai rendszert más országokéval és körbejárja az amerikai rágalmazási jog jelenlegi legfontosabb témáit.

David E. McCraw A New York Times Company jogtanácsosa. Többek között a Times, a Boston Globe, 8 televíziós csatorna és 16 napilap szólásszabadság- és rágalmazási jogásza. Feladatai közé tartozik a reklámokkal kapcsolatos viták tisztázása, jogi képviselete, tudósítók adathozzáférési ügyeinek rendezése és perek széles körének felügyelete és az egyes anyagok közzététele előtti áttekintése.

Az eseményen közreműködik Molnár Péter, a CEU Média és Kommunikáció Tanulmányok Központjának kutatója.

Az előadás 2007. május 31-én, csütörtökön 16:30-kor a Közép-európai Egyetem Gellner termében lesz.

Cím: 1051 Budapest, Nádor u. 9.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Nem lépett hatályba a sisakos-vértes rendelet

Örömmel konstatáltuk, hogy a Kormány a hatálybalépése előtti utolsó pillanatban visszavonta azt a Kormányrendelet-módosítást, amely a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök közé sorolta volna a lövedékálló és szúrásálló védőmellényt, sisakot, vértet.

Konferencia a Közép-európai Egyetemen

Május 12-13-án konferencia lesz a Közép-európai Egyetemen, a 14. 'Egyén vs. állam' konferencia-sorozat keretében. Az idei konferencia a szólás- és vallásszabadság kérdéseit feszegeti.

A strasbourgi bírósághoz fordultunk, mert a sajtó nem tudósíthatott a menekülttáborokról

A menekültválság Magyarországot is elérő hulláma idején a menekülttáborok életéből, az ott uralkodó körülményekből csak azt láthattuk, amit a Kormány látni engedett; azt már nem, amit a sajtó megmutatott volna. Mivel a magyar bíróságok tehetetlennek bizonyultak a sajtószabadság korlátozásával szemben, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordultunk.