Barion Pixel TASZ | Országszerte látható lesz a TASZ és az Önállóan lakni csoport közös kiállítása

Országszerte látható lesz a TASZ és az Önállóan lakni csoport közös kiállítása

Több vidéki városban is látható lesz az Önállóan lakni – közösségben élni csoport és a TASZ Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal című kiállítása, melynek célja, hogy rádöbbentse a nézőket, milyen rejtett előítéleteik vannak a mozgáskorlátozott emberek életével kapcsolatban.

A kiállításon bemutatott fényképeket, videókat fiatal magyar képzőművészek hozták létre az Önállóan lakni – közösségben élni csoport mozgáskorlátozott tagjaival együtt. Az alkotók úgy kezdtek a projektbe, hogy egymás számára idegenek voltak. Két, egészen más közegben élő ember egymás megismerése során hozta létre az alkotásokat, amelyek láthatóvá teszik a köztük lévő hasonlóságokat és különbségeket.

A Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal Budapest után először Pécsen mutatkozik be, majd Szegedre, Győrbe és Miskolcra utazik a nyár végéig. A tárlathoz egy workshop is kapcsolódik, amelyen az érdeklődők az Önállóan lakni csoport tagjaival és a TASZ munkatársával az önálló életvitel témakörét járják körbe, egyfajta tapasztalatcserén keresztül. A cél az, hogy közösen gondolkodjunk arról, mi kellene ahhoz ma Magyarországon, hogy egy mozgáskorlátozott ember önállóan élhessen. Emellett a workshop vezetői megosztják az érdeklődőkkel az Önállóan lakni – közösségben élni csoport által végzett részvételi akciókutatás legfontosabb eredményeit is, amelynek ugyancsak ez a kérdés állt a középpontjában. A kutatás eredményeit összefoglaló tanulmány a közelmúltban jelent meg, és ide kattintva érhető el.

Kiállító művészek: Bordás Róbert, Ember Sári, Halász Dániel, Piti Marcell, Rubi Anna, Vígh Viktória, Zombori Andris

Önállóan lakni – közösségben élni csoport résztvevő tagjai: Farkas Gábor, Hruskó Erika, Molnár Zóra, Turi Zsuzsanna, Kisfaludi Judit, Balázs Péter, Csizovszky Andrea

Az Önállóan lakni – közösségben élni aktivista csapat több mint húsz mozgássérült ember és négy szövetséges együttműködése, akik hisznek abban, hogy az önálló lakhatás, az önálló életvitel mindenkit megillet.

Projektvezető: Rubi Anna

Kurátor: Török Tünde

Az alábbi naptárban követhetőek a kiállítás helyszíneivel kapcsolatos események:

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.