Sajtóközlemény

A Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság panaszt nyújtott be a Budapesti Ügyvédi Kamarához.

Álláspontunk szerint dr. Grespik László ügyvéd november 25-én, a PKKB tárgyalótermében tanusított kihívó magatartásával megszegte a faji, etnikai, vallási hovatartozás szerinti megkülönböztetés alkotmányos tilalmát. Nem adta meg a kellő megbecsülést és tiszteletet a bírói kar egy tagjának, ezzel vétett hivatása etikai szabályai ellen.

Arra kértük a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökét, indítson vizsgálatot annak megállapítása céljából, hogy dr. Grespik László fellépése alkalmas volt-e arra, hogy az ügyvédi hivatás gyakorlóiba vetett közbizalmat megingassa.

Budapest, 2003. november 28.

Kőszeg Ferenc
elnök
Magyar Helsinki Bizottság

Fridli Judit
ügyvivő
Társaság a Szabadságjogokért

 

Megosztás

Kapcsolódó hírek

KISOKOS: Mit tehetek, ha politikai szabadságjogaimat megsértették?

Ha valakit politikai szabadságjogai valamelyikében sérelem ér, az alábbi lehetőségek közül választhat a jogsérelem orvoslása érdekében:

10 tipp a sajtó ellen politikusoknak!

Hétvégén Kötcsén megint testi erővel akadályoztak egy újságírót munkája elvégzésében, az Index.hu szerint a TEK munkatársai léptek fel így kollégájukkal szemben. Egyre bevettebb gyakorlat ez, pedig az igazán furfangos politikusok csak legvégső esetben nyúlnak erőszakhoz a kényelmetlen kérdéseket feltevő újságírók ellen. Nekünk szerencsére vannak más ötleteink: íme 10 tipp politikusoknak arra, hogyan rázzák le ezeket a semmirekellő firkászokat a mindennapokban.  

 csendesforradalmar_gomb.png

Dojcsák Dalma

Segítsd te is az újságírók elől menekülő országgyűlési képviselők munkáját!

Az MNB alapítványok botrányát firtató újságírókat Kövér László egy nappal tegnapi kérdéseik után kitiltotta a Parlamentből. Az újságírók azért nem léphetnek be az épületbe, mert nem csak azon a kevés kijelölt helyen tették fel kérdéseiket, amit a házelnök engedélyez nekik. Az újságírók feladata egy demokráciában a tájékoztatás, és ezt nem korlátozhatja önkényes indokokkal az országgyűlés elnöke. Pedig a jelenlegi szabályok alapján országgyűlési képviselők könnyedén elkerülhetik a Parlament forgatásra kijelölt folyosóit.