Barion Pixel TASZ | Schiffer András távozik a TASZ-tól

Schiffer András távozik a TASZ-tól

Schiffer András ügyvivő 12 év után elbúcsúzik a TASZ-tól, ügyvivőink az alábbi levéllel köszönnek el tőle.

Schiffer András részére
Budapest

Kedves András!

Egy szevezet életében megszokott, hogy a munkatársi gárda időről-időre változik. Új kollágák jönnek, a régiek pedig egy idő után előfordul, hogy elhagyják a csapatot. Ezzel együtt kell tudni élni, mert ez a dolgok normális menete. Jelen esetben azonban személyedben a TASZ egy olyan embert veszít el, akinek munkája és személyes hozzájárulása felbecsülhetetlenül fontos volt az elmúlt években. 12 évet töltöttél a TASZ-nál, és rendkívül komoly szereped van abban, hogy a TASZ ma az, ami: az egyik legsikeresebb és a legláthatóbb emberi jogi szervezet Magyarországon.

A téma, melynek a TASZ-nál az utóbbi években vezetője voltál, egy igen nehéz terület. Könnyű velünk egyetérteni abban a kérdésben, hogy a drogfogyasztókat értelmetlen börtönnel fenyegetni, vagy abban, hogy a közérdekű adatokra vonatkozó jogszabályokat az állami intézményeknek be kellene tartaniuk. A politikai szabdságjogi program, a gyülekezéssel, a szólásszabadsággal kapcsolatos álláspontunk azonban olyan emberekben, csoportokban vált ki időnként heves reakciókat, akik más kérdésekben egyetértenek velünk. Abban, hogy még „ellenszélben“ is képesek voltunk elveinkhez hűek maradni, és álláspontunkat következetesen képviselni, a Te szereped meghatározó volt.

Munkád nem csak a Politikai Szabadságjogi Program vezetőjeként volt rendkívül értékes, hanem számos más területen is, kezdve a gondnoksági és egyéb, pszichiátriai betegekkel kapcsolatos területeken ugyanúgy, mint az információszabadság programon. Itt töltött éveidet hiánypótló publikációidon túl sikeres alkotmánybírósági beadványok, megnyert stratégiai perek és számtalan fontos médiaszereplés jellemzi  – a TASZ történetében mindig is az egyik legfontosabb kolléga leszel.

Amikor úgy döntöttél, hogy az eddigi jogvédő működéseden túl, egy formálódó politikai pártban is szerepet kívánsz vállalni, egyértelművé vált, a TASZ-szal való kapcsolatod meg kell, hogy változzon. Ezért most, amikor lemondasz az Ügyvivői Testületben viselt tisztségedről, és tagként is kiválsz a TASZ-ból, nincs más választásunk, mint döntésedet elfogadni. Saját magunk által felállított elvi mércénket, és hatályos alapszabályunkat is súlyosan áthágnánk akkor, ha ezt nem így tennénk.

A TASZ életéből munkád, gondolataid és személyed nagyon fog hiányozni. Valóban fel kell kötnünk a gatyánkat ahhoz, hogy Téged pótolni tudjunk – ez, ismerve tehetségedet, nem lesz könnyű. Más út azonban nem áll előttünk.

Budapest, 2008-06-30.

Barátsággal, és sok sikert kívánva

Baltay Levente, Dénes Balázs, Földes Ádám, Pelle Andrea, Sárosi Péter
A TASZ Ügyvivői

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.