Barion Pixel TASZ | TASZ FILM 2011 – Képes portfólió

TASZ FILM 2011 - Képes portfólió

2011 ismét nagyon elfoglalt év volt a TASZ videoprogramja számára. 141 filmet készítettünk, melyből 49 idegen nyelven, 92 pedig Magyar nyelven készült.

16x9

Tekintse meg képes kiadványunkat, melyben az összes 2011-ben készült filmünk bemutatásra kerül.

2011-ben a drogpolitikai program vezetőjével, Sárosi Péterrel tíz országban jártunk, ahol többek közt a „Count the Costs” nemzetközi kampányhoz gyűjtöttünk anyagokat, melynek célja, hogy felhívja az országok kormányait az 50 éves drogháború költségeinek számbavételére. A drogpolitikai témájú filmjeink csúcspontjai a „Drogbárók Nemzetközi Szervezete” nevében készített videoüzenetek  és tüntetés voltak, melyekben egy képzeletbeli nemzetközi bűnszervezet képviselői köszönik meg az ENSZ-nek, amiért a drogtilalom a kábító-szerüzlet 400 milliárdos profitját ötven éve a kezükre játssza. A filmeket körülbelül 150 ezren nézték meg, és elnyerték a 2011-es év legjobb vírusvideójának járó díjat a Kreatív Magazintól.

Sikeresen kampányoltunk a Lengyel Drogpolitikai Hálózat oldalán azért, hogy enyhítsenek a kegyetlenül szigorú lengyel drogjogszabályokon. A filmeket 53 ezer alkalommal tekintették meg, a lengyel kampány sikeres volt, és enyhítettek a jogszabályokon.

Takács István Gábor, a TASZ videoprogramjának vezetője kiképezte a TASZ többi programvezetőjét a kamera- és vágóprogram használatára, ami a fogyatékosügyi program vezetője esetében olyan jól sikerült, hogy Verdes Tamás egy nagyon sikeres 45 perces filmet készített „Láthatatlanok” címmel arról, hogy miért kell bezárni a fogyatékos személyek tömegintézményeit, ahol ma is 15 ezer ember él. A film bemutatja, hogyan lehetne emberhez méltó, kis létszámú lakóotthonokat biztosítani a tömegintézmények helyett. A film nagyon jó kritikát kapott, 26 ezren nézték meg az interneten, sokat írtak róla, és levetítették a Duna Televízióban is.

A betegjogi és fogyatékosügyi programvezető, Kapronczay Stefánia és Verdes Tamás közösen készítettek egy sikeres filmet a hajléktalanság kriminalizációja ellen, amely 2011-ben sajnos bekövetkezett Magyarországon.

A TASZ romaprogramja pár terepmunkásból mára 26 TASZ-pontot üzemeltető hálózattá vált. A TASZ-pontokon Skype-on keresztül kapnak jogi segítséget budapesti ügyvédektől az emberek. 20 fizetett és 20 önkéntes munkatárssal az ügyek és esetek úgy megszaporodtak, hogy fel kellett vegyünk egy félállású vágót a teljes állású operatőr, Bordás Róbert mellé. 2012-ben Surányi Ádámot elkezdtük teljes munkaidőben alkalmazni. Sok filmet készítettünk a romaprogram számára, a legfontosabb a gyöngyöspatai eseményeket dolgozza fel

2011-re képessé váltunk arra, hogy kiképezzünk más aktivistákat videoaktivizmusra. Egy mexikói konferencia előtt fiatal drogreformereket képeztünk ki, és elkezdtük egy ötnapos budapesti tréning szervezési munkálatait, melyet 2012-ben le is bonyolítottunk. 2011-ben olyan sokat filmeztünk, hogy idén körülbelül 25 film vár befejezésre.

Takács István Gábor

TASZ, videoprogram vezető
2012
Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.