Barion Pixel TASZ | TASZ Film portfólió 2009

TASZ Film portfólió 2009

Bemutatjuk a TASZ filmes tevékenységének 2009-es eredményeit, képekkel, linkekkel, adatbázissal ellátva

A TASZ Film azaz a Társaság a Szabadságjogokért videó érdekérvényesítő programja 2009-ben 70 filmet készített, melyből 26 magyar, 44 pedig idegen nyelvű. Tekintse meg vagy töltse le képekkel illusztrált 2009-es portfóliónkat, amelyben részletesen beszámolunk filmes tevékenységünkről. A portfólióban egy adatbázist is talál, amelyből elérheti az összes 2009/ben készült filmünket, és le is töltheti őket.

 

2009 nagyon mozgalmas év volt, filmjeinket legnagyobbrészt a drogpolitika világában készítettük, a TASZ által koordinált Európai Drogpolitikai Kezdeményezés (EDPI) keretein belül.
Filmeztünk Bécsben a TASZ által az ENSZ épülete előtt szervezett tüntetésen, videóztunk Hollandiában a határmenti városokban kialakuló drogturizmusról és Dániában a nemsokára bevezetésre kerülő heroin fenntartó programról.
Svédországban a szigorúan prohibicionista drogpolitika elvi alapjairól és kudarcáról készítettünk videót, és kampányoltunk egy Stockholmi tűcsere megnyitásáért is. 
Sikeresen segítettünk filmünkkel az Orosz civil szervezeteknek, hogy anyagi támogatást kérjenek a Globális Alaptól amikor kormányuk magukra hagyta őket, és bemutattuk, hogy Kirgizisztánban miként vezetett be a régióban elsőként hatékony ártalomcsökkentő szolgáltatásokat.
Itthon tovább bővítettük TASZ jelenti sorozatunkat a holokauszttagadás büntetésével kapcsolatos véleményünkkel, az otthonszülés szabályozásával és a fogyatékospolitika jövőjével kapcsolatban.
17 kisfilmet készítettünk a NEKI-nek, melyekben a diszkrimináció kérdéskörét járjuk körül. Idei legsikeresebb magyar filmünk az ózdi romák helyzetével kapcsolatos "Jogtalanul" című film volt, melyet az Index Filmnek köszönhetően már több mint 13 ezren láttak.

 

 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.