Barion Pixel TASZ | Távozik a TASZ-tól Szőllősi Gábor

Távozik a TASZ-tól Szőllősi Gábor

Az Együtt-PM a mai napon jelentette be, hogy az érpataki polgármesteri címre Szőllősi Gábort jelölik. Gábor munkaviszonya ezért a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezettel a mai napon közös megegyezéssel megszűnt.

Szőllősi Gábor 2012 júliusától kezdve, szinte napra pontosan két évig volt a TASZ munkatársa. Gábor már azelőtt küzdött az önkormányzati jogalkotásban és gyakorlatban megjelenő előítéletesség és diszkrimináció ellen, hogy az érpataki TASZPONT vezetője lett volna. Kivételes bátorságát bizonyítja, hogy mindezt a munkát több szélsőjobboldali szervezet folyamatos kereszttüzében végezte. Házát kétszer is kövekkel dobálták meg ismeretlen tettesek,  tavaly tavasszal késsel támadták meg. Munkáját nagyra értékeltük, azonban polgármesterjelöltként már nem lehet a TASZ munkavállalója. Mivel ezt ő maga is így gondolta, ezért közös megegyezéssel szűnt meg a munkaviszonya.

A TASZ Alapszabálya és működésének szellemisége a pártpolitikától való függetlenségre épül.  Már az alapítók leszögezték, hogy a szervezet pártoktól független, sem magyarországi, sem külföldi pártoktól anyagi támogatást nem kap és azoknak támogatást nem nyújt. Így a TASZ nem állít jelöltet választásokon, illetve pártpolitikai tevékenységet sem folytat. A TASZ következetesen tartja magát a fenti elvekhez.

Nem először fordul elő a szervezet életében, hogy egykori munkatársai politikai pályára lépnek. Korábban a szervezetnél dolgozott Schiffer András, a Lehet Más a Politika társelnöke és Juhász Péter, az Együtt – A Korszakváltók Pártja társelnöke. A TASZ kiemelkedően fontosnak tartja azt, hogy az állampolgárok aktív szerepet vállaljanak a közügyek alakításában, ez pedig jelenthet politikai pártban vállalt feladatokat is. Azonban a TASZ függetlenségének megőrzése érdekében a pártpolitikától következetesen távol kell tartanunk magunkat, így nem engedhetjük meg, hogy munkatársaink vagy egyesületi tagjaink pártpolitikai szerepet vállaljanak, így például valamely párt színeiben polgármester-jelöltként induljanak. Ezért Gáborral most elválnak útjaink. 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.