Terepmunkás munkatársat keres a TASZ Roma Programja

A Roma Program a magyarországi romák intézményi diszkriminációja ellen küzd, elsősorban a büntető igazságszolgáltatás, az önkormányzati jogalkotás és jogalkalmazás, illetve a közigazgatási hatósági gyakorlat terén. A terepmunkás feladata elsősorban jog- és érdekérvényesítést célzó közösségszervezés, hatóságokkal való kommunikáció illetve a jogi munkánkhoz kapcsolódó tényfeltárás lesz. Olyan szociális végzettségű vagy elkötelezettségű, emberi jogi érdeklődésű munkatársat keresünk, aki egyetért szervezetünk és a Roma Program céljaival és segíteni akarja a romák integrációjának ügyét.

A Roma Program elsősorban stratégiai pereskedés, jogfejlesztő tevékenység és különböző kommunikációs tevékenységek (ideértve a videófilmeket) útján igyekszik csökkenteni a romákkal szembeni intézményes hátrányos megkülönböztetést Magyarországon. Ezenkívül célunk a romák, roma szervezetek jogtudatosságának fejlesztése. A Roma Program elsősorban Észak-Kelet Magyarországon történő jogsértésekkel foglalkozik, a terepmunkásnak heti több alkalommal kell erre a területre utaznia és ott munkát végeznie.
A terepmunkás feladatai:
·      a jogi munkához, egyes ügyekhez illetve ügytípusokhoz kapcsolódó tényfeltárás, kapcsolattartás az ügyfelekkel illetve közösségeikkel;
·      kapcsolatfelvétel és kommunikáció valamely konfliktusban, jogsértésben érintett felekkel, ideértve a hatóságokat;
·      adott település vagy terület azonos jogsértésben érintettjei közösségének megszervezése abból a célból, hogy saját jogaik és érdekeik védelme, érvényesítése érdekében önmaguk képesek legyenek fellépni.
A Programba jelenleg egy jogi munkatársat is keresünk, aki rendszeresen együtt fog a terepen dolgozni a terepmunkással.
A Program munkatársai szorosan együttműködve dolgoznak. A Program munkartársai a TASZ egyéb programjaival rendszeres együttműködésben dolgoznak.
Elvárások:
·      szociális végzettség vagy gyakorlat
·      tapasztalat közösségi munkában
·      jó kommunikációs képesség
·      B kategóriás jogosítvány és autóvezetési rutin
·      elkötelezettség a TASZ és azon belül a Roma Program értékei és céljai iránt, emberi jogi beállítódás, érdeklődés
Előnyt jelent:
·      civil szervezetnél szerzett tapasztalat
·      emberi jogi képzettség vagy gyakorlat
·      Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg vagy Hajdú-Bihar megyei lakóhely
·      saját gépjármű
·      roma származás
Miért csatlakozz hozzánk?
Azért a szabadságért, függetlenségért és inspiráló intellektuális környezetért, amit a TASZ nyújt!
Mert végre igazán tehetsz valamit a demokrácia és az emberi jogok védelme érdekében, a romák diszkriminációja ellen és integrációjukért!
Fizetés: megegyezés szerint
A munkavégzés jogi kerete: munkaviszony
Munkaidő: heti 40 óra
Jelentkezés: a szakmai önéletrajzot és a legfeljebb 1 oldalas motivációs levelet a allas[kukac]tasz[pont]hu-ra várjuk.
A beérkezett önéletrajzok alapján kiválasztott jelentkezőkkel személyes meghallgatást tartunk.
Jelentkezési határidő: 2015. január 20.
Várható kezdés: 2015. február 1.
További információ a TASZ Roma Programjáról: http://tasz.hu/romaprogram 

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Az ítélőtábla szerint a gárdát utálni rasszizmus

Megint romákat ítéltek el gyűlölet-bűncselekményért. Az eset újdonsága, hogy a bíróság nemcsak magyarellenes hanem gárdaellenes indítékot is megállapított, vagyis nyíltan alkalmazhatónak találta a rasszizmus ellen védő büntetőjogi szabályt a rasszisták védelmében.

Anyák napján - távol a gyerekedtől

Május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük – de mit ünnepelhetnek ilyenkor azok a szülők, akiktől a szegénység miatt szakították el a gyerekeiket? A Város Mindenkié (AVM), a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és az Utcajogász Egyesület kisfilmje három olyan édesanyát mutat be, akik évek óta keményen küzdenek, hogy visszaszerezzék gyermekeiket.

Másodfokon is bűnösek a romák elleni rasszista gyilkosságsorozat vádlottai

A Fővárosi Ítélőtábla egyetértett az elsőfokú bírósággal: a vádlottakat a roma népcsoport elleni egységes gyűlöletük motiválta a hat halálos áldozattal járó bűncselekménysorozat elkövetésében.