Barion Pixel TASZ | Több mint 40 milliárd forinttól estek el a civilek az elmúlt évtizedben

Több mint 40 milliárd forinttól estek el a civilek az elmúlt évtizedben

Ha a maximális felajánlható összeggel hasonlítjuk össze a tényadatokat, akkor megállapíthatjuk, hogy az elmúlt 9 évben eddig több mint 40 milliárd forintnyi 1%-os felajánlástól esett el a civil szféra. Itt az idő, hogy radikálisan feljebb tornásszuk a felajánlások számát!

A tendencia ugyan bíztató, hiszen a felajánlott összeg tovább növekedett az elmúlt évben (az előző éves 9,5-ről közel félmilliárddal 10 milliárd forint fölé nőtt), ám a jövedelemadójukat bevallóknak így is csupán valamivel kevesebb mint a fele (kb. 1,8 millió fő) ajánlja fel jövedelemadója 1%-át valamely civil szervezetnek.

A jövedelemadójuk 1 százalékáról nem rendelkező 1,8 millió főről nincsenek pontos adataink, nem sokat tudunk motivációikról, abban azonban biztosak lehetünk, hogy jónéhányan feledékenységből (elfelejtik közölni könyvelőjükkel, kinek a javára rendelkeznének), a sietség miatt (utolsó pillanatban adják le adóbevallásukat) adják át az államnak adóforintjaikat.

Ahhoz, hogy a felajánlási arány növekedjen, itt és most mi is szeretnénk hozzájárulni, és ehhez az Ön segítségére is szükség van!

Kérjük, hogy ossza meg ezt a cikket ismerőseivel, vagy beszéljen velük erről az ügyről, szóban ismertesse velük ezeket az adatokat. Bíztassa ismerőseit arra, hogy töltsék ki rendelkező nyilatkozatukat!

Azt sem bánjuk, ha a TASZ-t ajánlja ismerősei figyelmébe: 1 százalékos felajánlás 2010-ben a TASZ-nak!

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.