Barion Pixel TASZ | Tovább, nélkülük: három munkatársunktól búcsúzunk

Tovább, nélkülük: három munkatársunktól búcsúzunk

2015. január elsejével három, a mai TASZ arcát meghatározó kollégánk távozott a szervezetből. Ők bár nem vesznek részt a napi munkavégzésben a továbbiakban, szerencsére tanácsadóként továbbra is segítik a szervezet munkáját. Sárosi Péter, Simon Éva és Takács István Gábor munkájának komoly szerepe volt abban, hogy a TASZ-ra büszkék lehetünk.

Sárosi Péter 2004. óta vezette a drogpolitikai programunkat, ami az évek során nem csak itthon, hanem Európában és világon is megkerülhetetlen szereplővé vált. Az egyszemélyes program az évek során 2-3 embert foglalkoztató, a drogpolitikai hírekről Magyarországon elsőként hírt adó, európai hálózatot működtető jogvédő és szakpolitikai tudományos vállalkozássá nőtte ki magát. Péter mellett Takács István Gábornak is komoly szerepe volt az eredmények elérésében. Pisti, ahogyan mi szólítjuk, autodidakta módon tanulta meg a videókészítést, beindította a TASZ Magyarországon úttörő videó érdekérvényesítési programját és számos díjnyertes videó kitalálója és rendezője lett. Emellett a képzési programok során számos aktivistát és szervezetet tett képessé arra, hogy a videó eszközét is fel tudják használni a társadalmi ügyek előremozdítása során. Mindez a munka 2015-ra olyan nagyszabásúvá vált, amire önálló szervezetet is lehet építeni, így Peti és Pisti létrehozta a Jogriporter Alapítványt, amely elsősorban európai és nemzetközi drogpolitikával foglalkozik majd. A TASZ drogpolitikai programvezetője Kardos Tamás lett  2015. január elsejétől, aki már szintén közel nyolc éve a TASZ munkatársa. Ő eddig  a drogpolitikai program munkatársaként azon dolgozott, hogy a sajtóban hiteles információk és adatok jelenjenek meg a legális és illegális drogokról, a drogfogyasztásról. A két szervezet a jövőben szorosan együttműködik, a Drogriporter oldalt a Jogriporter Alapítvány üzemelteti tovább, míg a TASZ hazai híreket készít és képviseli ugyanazokat az elveket mint eddig hazai érdekérvényesítés és jogi képviselet terén.

Simon Éva szólásszabadság szakértő, 2008-ban kezdett a TASZ-nál dolgozni és a szervezet történetében először önálló programot épített a szólás- és sajtószabadság képviseletére. Évának számos nyertes pert köszönhetünk, talán a legemlékezetesebb a Tokaji Kereskedőház által indított per, amiben egészen az Európai Emberi Jogi Bíróságig kellett elmennünk azért, hogy kiderüljön, büntetlenül lehet azt mondani egy borra, hogy szar. Éva nem csak a saját témáiban megkerülhetetlen szakmailag, de a szervezetben is kulcsszerepet töltött be, akire minden nehéz helyzetben számítani lehet, aki véleményével az egész szervezet működését segíti. Éva a TASZ tanácsadója marad. A TASZ szólás- és sajtószabadság programjának vezetője Dojcsák Dalma, a program munkáját a jövőben Vissy Beatrix fogja segíteni. Dalma két éve vezeti ezt a programot, Vissy Beatrix pedig alkotmányogi elemző munkával erősíti a szólásszabadság egyik legjelentősebb hazai szakmai műhelyét nálunk.

Sárosi Péter és Simon Éva helyét a szervezet ügyvivői testületében a nemrég megtartott választás alapján Dojcsák Dalma és Jovánovics Eszter vették át.

Éva, Peti és Pisti a TASZ-nak szervezeten belül is meghatározó arcai voltak, akik mindig képesek voltak a TASZ érdekeit képviselni, hozzászólásaik, humoruk is hiányozni fog. Tehetségük, szakértelmük nélkül most nem tartanánk itt.  Köszönjük nektek és sok sikert kívánunk!

 
Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.