Barion Pixel TASZ | Új vezetése van a TASZ-nak

Új vezetése van a TASZ-nak

A TASZ 2013. július 18-án rendkívüli közgyűlést tartott, ahol visszahívta az ügyvivői testületet, új ügyvivőket és elnököt választott. A TASZ új elnöke Kapronczay Stefánia, a szervezet Betegjogi programjának korábbi vezetője.

A TASZ 2013. július 18-án rendkívüli közgyűlést tartott, ahol visszahívta az ügyvivői testületet, új ügyvivőket és elnököt választott. Az új ügyvivők: Bagyinszky Ferenc (HIV/AIDS programvezető 2008 óta), Jovánovics Eszter (korábbi ügyvivő, Romaprogram-vezető 2009 óta), Kapronczay Stefánia (Betegjogi programvezető 2008-2012), Sánta Szabolcs Miklós (ügyvéd, 2008 óta TASZ munkatárs), Simon Éva (korábbi ügyvivő 2009-2013, Szólásszabadság programvezető). 
 
A TASZ három alapítója, Fridli Judit (TASZ tanácsadó), Pelle Andrea (ügyvivő), Tóth Gábor Attila (elnök) a továbbiakban a TASZ munkájában nem vesz részt.


 
Kapronczay Stefánia az ELTE jogi karán diplomázott, 2010-ben abszolutóriumot szerzett szociológiából is. Kapronczay 2008 márciusától 2012 augusztusáig a Betegjogi Programot vezette a
 TASZ-ban. A 2012 augusztusa és 2013 júliusa között a Stanford Egyetemen volt ösztöndíjas, emberi jogi kurzusokat hallgatott és jogi diplomát szerzett.


 
"Elnökké választásom nagy megtiszteltetés számomra. A TASZ vezetésének megújulása nem jelent szakítást a korábbi elnök által képviselt iránnyal. A TASZ értékfelfogása, programjai nem változnak, azonban a szorosan vett jogászi tevékenységek megtartása mellett az aktivista, az érintettekkel való szoros kapcsolattartásra épülő jogvédő tevékenység megerősítése az új vezetés célja" – mondta Kapronczay Stefánia a TASZ új elnöke.
 
 
Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.