Barion Pixel TASZ | Válasszuk ki együtt 2021 legszabadabb embereit!

Válasszuk ki együtt 2021 legszabadabb embereit!

Elindult a szavazás az idei SZABAD-díj közönségdíjára, amellyel azokat jutalmazza a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), akik a legtöbbet tettek azért, hogy szabadabb és egyenlőbb országban éljünk.

Idén harmadik alkalommal adja át a TASZ a SZABAD-díjakat azoknak, akik példamutató tettekkel álltak ki a változásért és közös ügyeinkért, mások életének jobbá tételéért. Tavasszal nyilvános jelölési folyamatot követően alakult ki, hogy ki legyen az a kilenc jelölt, aki közül a zsűri és a közönség is kiválaszt egy-egy díjazottat.

Hétfőtől ismét nyilvános szavazáson dől el, hogy ki kapja a közönségdíjat: a SZABAD-díj médiapartnere, a 444 oldalán – https://444.hu/2021/08/30/ki-volt-iden-a-legszabadabb-magyar – bárki leadhatja szavazatát arra a jelöltre, akinek története a leginkább megérintette. Tavaly a zsűri díját Orosz Bernadett kapta, aki az őt ért brutális támadás után a nyilvánosság elé állt és kiállt sorstársaiért, a bántalmazott nőkért; a közönségdíjat Gulyás Márton és a Partizán csapata kapta, akik közösségi támogatással valósítanak meg közszolgálati, a társadalmi párbeszédet elősegítő tájékoztatást; a BOOKr Kids különdíját pedig Kovácsné dr. Nagy Emese, a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola igazgatója kapta a hátrányos helyzetű gyerekek integrációját elősegítő munkájáért.

A 2021-es SZABAD-díj jelöltjeinek részletes bemutatása a szavazás oldalán olvasható. Van közöttük, aki azért küzd, hogy a Balaton-part mindenkinek hozzáférhető maradjon, és olyan is, aki hátrányos helyzetű gyerekeknek ad örömöt és sikerélményt a tanulásban. Vannak, akik a koronavírus-járvány alatt az egészségügyi dolgozókra kényszerített hallgatást törték meg, a romák társadalmi helyzetével kapcsolatban, a szolidaritásért emelték fel hangjukat, netán a szivárványcsaládok vagy a Down-szindrómával élő emberek egyenlőségéért küzdenek. Akad, aki az oktatás és tanulás szabadsága melletti kiállással érdemelte ki a jelöltséget, más abba nem törődött bele, hogy az állam évtizedekre bebetonozta volna a mozgáskorlátozott emberek jogfosztottságát.

A jelöltekre szeptember 12-én, éjfélig lehet szavazni, a díjátadó gála szeptember 16-án, 18 órától lesz a Stopper úszóházon, támogatói jegyeket a https://tixa.hu/szabad-dijatado-2021 címen lehet vásárolni.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.