Barion Pixel TASZ | Email átállás Gmailre 2.

Email átállás Gmailre 2.

I. A régi postafiók ellenőrzése

Előfordulhat, hogy az átállás alatt pár email még a régi fiókra futott be. Ha felkapcsolódtok a régi szerverre, akkor ezeket le lehet tölteni onnan:

Ha Gmail felhasználó vagy

Beállítások > Fiókok > Levelek letöltése más fiókokból > Saját postafiók hozzáadása > ha az email címed teneved@tasz.hu- akkor a következő beállításokat add meg a felugró ablakban:

 • Email cím: teneved@217.116.47.110
 • Felhasználónév: a régi Harvestr-es felhasználóneved (nem biztos, hogy azonos az email cím @ előtti részével)
 • Jelszó: a régi, Harvestr-es postafiók jelszavad
 • POP server: 217.116.47.110
 • Port: 110
 • Letöltött levelek egy példánya maradjon a szerveren: bepipálva
 • Opcionálisan rögtön fel is címkézheted az emaileket.

Miután a Gmail leszipkázta a leveleket a szerverről, a fiók eltávolítható a Beállítások > Fiókok oldalon.

Ha Outlook felhasználó vagy

Eszközök > Beállítások > Levelezés beállításai > Email fiókok és címtárak beállítása > Email fiókok > Létező email fiók módosítása > válaszd ki a régi fiókodat > Módosítás gomb > a bejövő levelek kiszolgálóját írd át mail.tasz.hu-ról erre: 217.116.47.110

Ha Thunderbird felhasználó vagy

Eszközök > Postafiók beállításai > a régi postafiókod alatt Kiszolgáló beállításai > írd át a kiszolgálót erre: 217.116.47.110

Ha korábban webmail felhasználó voltál

Ha nincsenek meg a korábbi leveleid, mappáid sem Gmailben, sem desktop levelezőben, akkor két lépésben lehet ezeket leszedni a Harvestr szerveréről:

1. Letöltés Microsoft Outlook-ba
Eszközök > Email fiókok > Új fiók hozzáadása > IMAP

 • Email cím: teneved@217.116.47.110
 • Felhasználónév: a régi Harvestr-es felhasználóneved (nem biztos, hogy azonos az email cím @ előtti részével)
 • Jelszó: a régi Harvestr-es jelszavad
 • Bejövő levelek kiszolgálója: 217.116.47.110
 • Kimenő levelek kiszolgálója: 217.116.47.110

Elvileg ezzel le tudod húzni a saját gépre az egész mappastruktúrát.

2. További teendők
Ha maradsz az Outlooknál, akkor nincs további teendőd, a fent létrehozott IMAP fiók törölhető. A tegnapi összefoglalóban olvasd el, hogyan tudod az Outlookot beállítani, hogy a Gmail fiókoddal együttműködjön. Ha szeretnél átállni a Gmail használatára, akkor a http://tools.google.com/dlpage/outlookmigration eszközzel próbáld felmásolni a mappáidat Outlookból a Gmail fiókba.

II. IMAP vagy POP3

Néhányan azok közül, akik desktop levelezőt használnak azt jelezték, hogy nem szeretik az új IMAP beállításokat és nem világos, mi értelme az egésznek.

Röviden: a POP3 egyirányú kapcsolatot jelent. Letöltöd a friss leveleket a Gmail fiókból, majd offline dolgozol. A módosításaid nem szinkronizálódnak a Gmail-lel, ott marad minden olvasatlanul a bejövő levelek mappában. Az IMAP kétirányú kapcsolatot valósít meg, elvileg a Gmail fiókod pontos mása lesz a desktop levelezőprogramodnak. (Gyakorlatilag nincs 100 százalékosan megoldva a mappák és Gmail címkék összehangolása. De legalább minden leveled meglesz mindkét helyen.)

A szinkronizálás előnyei:

 • Elérheted a leveleidet más számítógépekről, pl. internetkávézóból
 • Ha okostelefont (iPhone, stb.) veszel, akkor mindenképpen felejtős lesz az Outlook, Thunderbird
 • desktop levelezőkben nehézkes a mentés, a Gmail viszont mindent ment, 7GB ingyen tárhely
 • jobb keresés és sokféle extra Google szolgáltatás (naptár, munkacsoportok, stb.) elérése a fiókból

A POP3 fiók előnye:

 • Csak át kell állítani a levelezőt a régi mail.tasz.hu-ról az új címre (lásd alább) és minden marad a régiben

Ha tehát nem tudsz megbarátkozni az IMAP-pal, akkor így tudod beállítani a desktop leveleződet egyirányú POP3 letöltésre:

 1. Lépj be a Gmail fiókodba. Beállítások > Átirányítás és POP3/IMAP fül > ha korábban bekapcsoltad az IMAP-ot, azt kapcsold ki, a POP3-at engedélyezd
 2. A POP3 engedélyező rész végén van egy beállítási útmutató link. Ott el tudod olvasni, hogy milyen desktop levelezők támogatottak (Thunderbird 3 nem, azt csak IMAP-pal lehet használni)
 3. A leveleződben az Eszközök > Fiókbeállítások alatt nyisd meg a régi postafiókodat, és a bejövő levelek kiszolgálóját írd át a pop.gmail.com címre

Ha meg tudsz barátkozni az IMAP-pal, akkor a régi szerveren maradt emailek letöltése után (lásd I. pont) a régi POP3 postafiók törölhető. Ezzel meg fog szűnni az a probléma, hogy a levelező próbál felkapcsolódni a régi mail.tasz.hu szerverre, de nem kap választ, és emiatt lelassul/lefagy.

FONTOS: a fiók törlésével a fiókban lévő régi leveleid is elvesznek! Előbb mindent másolj át az új IMAP mappákba! A biztonság kedvéért javasolt a törlés előtt mentést készíteni:

 • Thunderbird programhoz: http://mozbackup.jasnapaka.com/
 • Outlook archiválásához használhatod a Gmailt: http://tools.google.com/dlpage/outlookmigration vagy Fájl > Importálás és exportálás > Exportálás fájlba > Személyes mappafájl > Belső mappákat is legyen bepipálva

A régi fiók törlésénél legyél nagyon körültekintő!

Ha kérdésed van, írj az edithillyes csiga gmail pont com címre, vagy ide kommentbe. (Ide személyes adatokat ne írj, ez az oldal nincs levédve.)

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.