Barion Pixel TASZ | European Democracy Network

European Democracy Network

 

A TASZ hét európai partnerszervezettel (Citizens For Europe, Berlin; a Citizens For Europe.eu, Brüsszel; Nyt Europa, Dánia; VoxPublic, Franciaország; Obywatele RP, Lengyelország és NESEHNUTÍ, Csehország) együtt vesz részt az European Democracy Network (EDN) projekt megvalósításában.

 

A partnerszervezetek a programot azért indították 2019 januárjában, hogy foglalkozzanak azokkal a kihívásokkal, amiket a nacionalizmus Európa-szerte megfigyelhető újjáéledése, a szűkülő demokratikus tér és az alapvető jogok visszaszorulása támaszt. A programban 16 olyan aktivista vesz részt, akik európai országokban vagy Európával szomszédos államokban tevékenykednek. A személyes találkozások alkalmával tapasztalatot cserélnek, valamint a különböző képzéseken olyan ismeretekkel gazdagodhatnak, amelyek segítségével még többet tehetnek egy demokratikus, befogadóbb európai társadalomért, tiszteletben tartva az alapvető szabadságjogokat, valamint a környezet védelmét.

A programot a Citizens for Europe (CFE) koordinálja, illetve a Citizens For Europe.eu (CFEU) és az Európai Bizottság „Európa a polgárokért” programja társfinanszírozza.

A projekt egy hatrészes találkozósorozatából áll. A találkozók során az aktivisták kétnapos workshopjaival párhuzamosan megrendezik a félnapos Citizens Dialogue programot, ahol a helyi civil aktivistákkal léphetnek kapcsolatba a résztvevők. A workshopok témáit az aktivisták által meghatározott igényeknek megfelelően állítják össze, és azt a célt szolgálják, hogy a megismert eszközökön és a stratégiákon keresztül a résztvevők cselekvési potenciálja megerősödjön. A workshopok inkluzívak, interaktívak és egymással mind tartalmukban, mind módszertanukban koherens egységet alkotnak.

A program résztvevői 2019 októberében Budapesten is találkoztak, erről a beszámoló itt érhető el. A European Democracy Network honlapja pedig itt található.

ÖSSZEFOGLALÓ A MEGVALÓSULT ESEMÉNYEKRŐL (angol nyelven)

Letöltés Letöltés

PARTNER SZERVEZETEK

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.