Barion Pixel TASZ | Helymeghatározó adatok

Helymeghatározó adatok

Lényeges része a magánszféránknak, hogy szabadon és kilétünk felfedése nélkül közlekedhetünk bármerre. Nem kell ellenőrző pontokon igazolni magunkat, mint egy háborús zónában. Azonban egyes technikai megoldásokkal könnyen nyomon követhető, hogy pontosan hol tartózkodunk, és az adott helyen mennyi időt töltünk. Itt olyan szolgáltatásokra kell gondolni, mint a mobiltelefonok földrajzi helyzetének meghatározása, vagy éppen a műholdas földrajzi helymeghatározás.

Az Európai Unió 29. cikk szerinti, a személyes adatok kezelése tekintetében az egyének védelmével foglalkozó munkacsoportja 2005 novemberében jelentette meg véleményét a helymeghatározó adatok értéknövelt szolgáltatás nyújtására történő felhasználásáról.

„A munkacsoport megállapítja, hogy jelenleg nagyon időszerű kérdés a helymeghatározó adatok felhasználása. A helymeghatározó adatok a következőképpen határozhatók meg: „egy nyilvánosan elérhető elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználója végberendezésének földrajzi helyzetét jelző, az elektronikus hírközlő hálózatban kezelt minden adat” (az elektronikus hírközlési ágazatban a személyes adatok kezeléséről, feldolgozásáról és a magánélet védelméről szóló, 2002/58/EK irányelv 2. cikke).”

Olvassa el a teljes dokumentumot!

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.