Barion Pixel TASZ | Meghívó a TASZ közgyűlésére – 2024.02.06.

Meghívó a TASZ közgyűlésére

Kedves TASZ tagok!

Ezúton meghívunk a Társaság a Szabadságjogokért közgyűlésére, hogy megválasszuk az új elnökségi tagunkat.

A közgyűlés időpontja: 2024. február 6., kedd 18.00 óra.

Előreláthatólag az időtartam 30 perc.

A közgyűlés helyszíne: 1136 Budapest, Tátra utca 15/b. (TASZ iroda), 2. emelet, a lépcsővel szemben. Az Alapszabállyal összhangban a közgyűléshez elektronikus hírközlő eszköz útján is lehet csatlakozni. Ehhez a linket és más kapcsolódási lehetőségeket küldöm:

Videohívás linkje: https://meet.google.com/sjh-ccyp-iwa
Vagy hívja ezt a számot: ‪(HU) +36 21 262 4133‬ PIN-kód: ‪366 148 144‬#
További telefonszámok: https://tel.meet/sjh-ccyp-iwa?pin=6101210110050 

A közgyűlés határozatképes, ha azon a tagoknak több, mint a fele jelen van.

Amennyiben a közgyűlés határozatképtelen lenne, úgy megismételt közgyűlésre kerül sor.

Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlés időpontja: 2024. február 6., kedd 18.15 óra, helyszíne: 1136 Budapest, Tátra utca 15/b. (TASZ iroda).

Ezúton felhívjuk a tagok figyelmét, hogy a megismételt közgyűlés a fenti napirend mellett a megjelent tagok számától függetlenül határozatképes.

A tagok egymásnak a közgyűlésen során történő döntéshozatalban való részvételre meghatalmazást adhatnak: egy tag számára egy meghatalmazás adható, illetve nem hatalmazhatóak meg az elnökség tagjai.

A meghatalmazáshoz mintát csatolunk.

A közgyűlésre azért van szükség, mert Zajkás Gergely elnökségi tag más elfoglaltságai miatt, illetve Kóczé Angéla elnökségi tag magánéleti elfoglaltság miatt lemondott. Gergelynek és Angélának nagyon köszönjük a munkájukat, nagyon sokat jelentett, hogy szaktudásukkal támogatták a szervezetet. Mindkettejük helyére olyan új elnökségi tagot kerestünk, akik az így kieső szakértelmet tudják pótolni. Javasolt napirendi pontok:

1. Új tagok felvételéről való döntés:

Ignácz Judit és Varga Kristóf

2. Új elnökségi tagok megválasztása

Ignácz Judit bemutatkozása:

Diversity, Equity, Inclusion és Belonging tanácsadóként, stratégaként és trénerként, elkötelezetten dolgozom a társadalmi egyenlőség és inklúzió előmozdításának ügyéért. A CEU-n diplomáztam, majd hazai és nemzetközi szakmai tapasztalatot nonformális oktatási programok kidolgozása és vezetése, közpolitikai elemzések, kutatások, emberi jogi monitorozás és érdekérvényesítés területén szereztem. Rendszeresen előadok és megosztom nézőpontomat a privilégiumok, feminizmus, reprezentáció és rasszizmus elleni reziliencia témakörében. Magyar médiafelületeken publikálok emberi jogi, női szolidaritás, mentális egészség és más társadalmi kérdéseket érintő tartalmakat. Társalapítója vagyok az Ame Panzh (ejtsd: áme pánzs) (‘Mi Öten’) nevű roma értelmiségi aktivistákból álló informális csoportnak, amely 2020-ban egyedülálló online beszélgetéssorozatot indított, 2023-ban kiadta roma reprezentáció és DEIB tematikájú könyvét Az Ébresztőkönyv címmel.

Varga Kristóf bemutatkozása:

 

Pszichológus, a Pivot Brigade tréning és tanácsadó műhely társalapítója, közpolitikai elemző, coach. Két ciklusban volt választott képviselő a Fővárosi Közgyűlésben, dolgozott az Európa Tanácsban, vezetett közösségi média elemzéssel foglalkozó startupot, a DEMOS Magyarország agytröszt kutatási igazgatója volt és menedzselt parlamenti választási és kommunikációs kampányokat.  A Joint East European Center for Democratic Governance és az Open Society Foundations munkatárasként több mint  húsz évig dolgozott az emberi és polgári szabadságjogok érvényesülésén négy kontinensen. Diplomáit az ELTE-n (pszichológia) és a Johns Hopkins University-n szerezte (public policy analyst).3. Egyéb.

Budapest, 2024. január 23.

Üdvözlettel:

Hidvégi Fanny

a TASZ Elnökségének vezetője

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.