Barion Pixel TASZ | Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal

Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal

A ‘nem nagyon bírjuk egymást a falakkal’ című kiállítás a párbeszéd, a közös munka hatásairól szól.

A kiállításon az ‘Önállóan lakni’ csoport mozgássérült tagjai dolgoztak együtt fiatal magyar képzőművészekkel. Az alkotók kísérleti körülmények között, egymás számára idegenként kezdtek bele a projektbe. A párok képzőművész tagjai egy interaktív interjúfolyamatként haladtak alkotásaikkal, melyekbe különböző szintű aktivitással kapcsolódtak bele az interjúalanyok.

A kiállítási projekt bemutatja ahogy két idegen egymás megismerése során létrehoz valamit, ami a másik nélkül nem készülhetett volna el.

Nem minden család tud biztonságban élni és nem minden család számára kiszámítható, hogy mit hoz a jövő. A fogyatékossággal élő gyereket nevelő családok egy jelentős része kiszorul az iskolából, a munkaerőpiacról, de még a játszóterekről is, így apránként láthatatlanná válnak a társadalom számára. Olyan alapvető feladatokban nem segít nekik az állam, mint hogy legyen megfelelő iskola, ahova a gyerekek rendszeresen el tudnak jutni, vagy hogy idős szüleit biztonságban tudhassa. A TASZ azon dolgozik, hogy az alapellátás mindenki számára biztosított és elérhető legyen.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.