SimplePay szerződési (támogatási) feltételek

Nyilatkozat

Jelen adatkezelési nyilatkozat elfogadásával, a Felhasználó elfogadja, hogy a Társaság a Szabadságjogokért Közhasznú Egyesület (1136 Budapest, Tátra utca 15/b.) felhasználói adatbázisában tárolja, és átadja az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelő részére az alábbi személyes adatai közül azokat, amelyeket a Felhasználó magáról megad: vezetéknév, keresztnév, irányítószám, település, cím, telefonszám, e-mail cím. Nem kötelező megadni a következő adatokat: irányítószám, település, cím, telefonszám.

Az adatkezelés és adattovábbítás célja: a Felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a Tranzakciók (hírlevél feliratkozás, adomány fizetése bankkártyával, vagy átutalással) visszaigazolása és a Felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring (az elektronikus úton kezdeményezett banki tranzakciók kontrollját támogató, csalás felderítő rendszer). Az adatokat sem a TASZ, sem az OTP Mobil Kft. harmadik félnek nem adja át.

A Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy az általa megadott elérhetőségi adatait a Társaság a Szabadságjogokért támogatói kapcsolattartás céljára tárolja és felhasználja. A Felhasználó bármikor kérheti adatai törlését, helyesbítését, megtilthatja azok további felhasználását, illetve tájékoztatást kérhet adatai kezelésének részleteiről a tasz@tasz.hu emailcímen. Amennyiben úgy véli, személyes adataival kapcsolatban jogsérelem érte, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatát vagy bírósági eljárást kezdeményezhet.


Mi történik a megadott adataival?

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő civil szervezet, továbbiakban az OTP Mobil Kft. által biztosított SimplePay biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja adományozóinak. Az alábbiakban elolvashatja, hogy a TASZ támogatása esetén  a szervezet a partner bankkal hogyan biztosítja a támogatók adatainak és pénzének biztonságát.

Mire figyeljen?

A biztonságról

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek. A bank kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat kezeli az SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldalon megadott adatokhoz csak a bank fér hozzá, a TASZ részére azokat a bank nem továbbítja. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a TASZ Adományozói oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást.

Elfogadott kártyák

A SimplePay internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi), és American Express bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

Tájékoztatás egyszeri adományozás esetére

A fizetés (továbbiakban: „Fizetés”) egy, az OTP Mobil Kft. által biztosított bankkártya elfogadáshoz tartozó funkció, mely azt jelenti, hogy a Vásárló (adományozó) által a regisztrációs tranzakció során megadott bankkártya adatokkal fizetést kezdeményez.

  1. Ön a TASZ Adományozói oldalán írja be a keresztnevét, vezetéknevét, e-mail címét, és az adományozni kívánt összeget, amelyet  bankkártyás fizetéssel kíván teljesíteni. A telefonszám, település, cím, irányítószám mezők kitöltése opcionális. Ezeket az adományozókkal való későbbi kapcsolattartás céljára használjuk fel. A rovatok kitöltésével Ön hozzájárul ahhoz, hogy ezeket is kezeljük.
  2. Az általános felhasználási szabályzat elfogadásával és a „Támogatás” gomb megnyomásával, ezt követően Ön átkerül a SimplePay biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie. A SimplePay adatkezeléséről szóló tájékoztatóját itt olvashatja el.
  3. A kártyaadatok megadását követően a „Fizet” gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót
  4. A fizetést követően Ön visszatér a TASZ Adományozói oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.

Fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az adományozás összegével. Az adományozott összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján.

Amennyiben Ön nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról a TASZ adományozói  oldalára, úgy a tranzakció sikertelen. Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattint, illetve bezárja a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülne a TASZ oldalára, a fizetés sikertelennek minősül.

Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

Tájékoztatás rendszeres adományozás esetére

Az ismétlődő bankkártyás fizetés (továbbiakban: „Ismétlődő fizetés”) egy, az OTP Mobil Kft. által biztosított bankkártya elfogadáshoz tartozó funkció, mely azt jelenti, hogy a Vásárló (adományozó) által a regisztrációs tranzakció során megadott bankkártya adatokkal a jövőben újabb fizetéseket lehet kezdeményezni a bankkártya adatok újbóli megadása nélkül.

Az Ismétlődő fizetés beállítását követően a bank rendszere 30 naponta terheli az adományozó (a bank szóhasználatában: Vásárló) bankkártyáját a megadott összeggel. Ha a terhelés sikertelenül zárul, akkor a következő napon újra próbálja. A rendszeres megbízást véglegesen lemondani, vagy szüneteltetni a rendszer által automatikusan megküldött levélben szereplő hivatkozások segítségével, vagy a TASZ – Társaság a Szabadságjogokért Közhasznú Egyesület (1136 Budapest, Tátra utca 15/b.) titkárságán lehet (e-mail: tasz@tasz.hu; telefon: +36 1 209 0046).

Az ismétlődő fizetés igénybevételéhez jelen nyilatkozat elfogadásával Ön hozzájárul, hogy a sikeres regisztrációs tranzakciót követően jelen fizetési felületen (www.tasz.hu) kezdeményezett későbbi fizetések a bankkártya adatok újbóli megadása és az Ön tranzakciónként hozzájárulása nélkül a TASZ által kezdeményezve történjenek.

A Szolgáltató által tévesen vagy jogtalanul kezdeményezett ismétlődő fizetéses tranzakciókért közvetlenül a Szolgáltató (jelen esetben a szolgáltató: TASZ – Társaság a Szabadságjogokért Közhasznú Egyesület) felel, Szolgáltató fizetési szolgáltatójával (OTP Mobil Kft.) szemben bármilyen igényérvényesítés kizárt.

Figyelem(!): a bankkártya adatok kezelése a kártyatársasági szabályoknak megfelelően történik. A bankkártya adatokhoz sem a TASZ, sem az OTP Mobil Kft. nem fér hozzá.

Jelen tájékoztatót elolvastam, annak tartalmát tudomásul veszem és elfogadom.

Megosztás