Barion Pixel TASZ | Szabad ötletek kiállítás és aukció

Szabad ötletek kiállítás és aukció

A kiállított, árverésre kínált művek:

Ami tegnap még természetes volt, és szabad, mint a levegő…holnapra talán illegálissá lesz a tiltás, az elnyomás, az elnémítás, az elferdítések miatt. Partizánokká kell válnunk, pedig csak szabadon szerettünk volna élni…

Rutkai Bori

Partizánsaláta

30*50 cm, akril vászon

Kikiáltási ár: 40.000 Ft.


Ahányszor a gyűlölet kormányzati plakátjai megjelentek az utcákon, kollégánk a klasszikus polgári engedetlenség eszközével reagált. A spakli és a reprodukált plakátdarabok kompozíciója azt üzenik, hogy nem szabad tétlennek maradnunk, ha szembekerülünk az embertelenséggel.

Szeles András

spakli és széttépett plakát

Kikiáltási ár: 5.000 Ft


„..csak tudod, a remegő kézre nincsen paragrafus, meg a fáradságra se, meg arra se, amikor azt érzed, hogy a léted minden pillanata politikai tett, nem harcolni akarok, csak normálisan élni, úgy, mint mindenki más.”

Dragomán György

A fal

kézirat

Kikiáltási ár: 25.000 Ft


Merényi Dániel

Napirajz. 2016. X. 23.

21*30 cm, tollrajz papíron

Kikiáltási ár: 30.000 Ft.


Tamási Miklós, Fortepan alapító, szerkesztő kedvenc képe a Fortepanról

Ismeretlen fotográfus képe a Fortepanról – adományozó az Ebner család

„Béke, szabadság, kávéház” (1940)

24*30 cm, digitális nyomat

Kikiáltási ár: 15.000 Ft


Török András, Summa Artium elnök, Fortepan önkéntes kedvenc képe a Fortepanról

Zainkó Géza adománya a Fortepanról

„Víz, híd, szabadság” (1930)

24*36 cm, digitális nyomat

Kikiáltási ár: 15.000 Ft


„Ez a kép egy több darabból álló sorozat része, 1986-ban készült. Számomra ezek a képek, az akkor megélt egzisztenciális, és emocionális tapasztalataim lenyomatai.”

Ujj Zsuzsi

Tanulmány az Esküvőshöz V. (1986)

53*33,5 cm, lambda print fotópapíron

Kikiáltási ár: 70.000 Ft


Készült a II. János Pál pápa téren 2015-ben, az ott táborozó, várakozó menekültek között.

Déri Miklós

Betul, 22 éves

30*40 cm, giclée nyomat

Kikiáltási ár: 30.000 Ft


„Megkerestek a #Ligetvédők, akiket korábban már fotóztam, hogy fényképezzem le őket újra, ezúttal kicsit vagányabban. Ők azok, akik hónapok óta tiltakoznak a #Városligetben, mert nem nyugszanak bele, hogy az építkezések miatt kivágjanak 6-800 fát a Városligetben”

Déri Miklós

Ligetvédők

30*40 cm, giclée nyomat

Kikiáltási ár: 30.000 Ft


Korunk metaforájának szántuk. Mi fejezheti ki jobban a mát, mint a halott disznó bőrébe tetovált gótbetűs náci hangulat egy a hazai rasszista terrorizmust vizsgálódásának kandi górcsöve alá vevő könyvecske borítóján? Az eredeti borítót elárverezni a TASZ évi rendes buliján márcsak azért is helyénvaló, mert számos TASZnyik jogász volt áldozati képviselő a romagyilkosok perében, munkájuk nélkül ez a könyv sem készülhetett volna el.

Vágvölgyi B. András könyvborító alap 

Design: Bernáthy Zsiga, tetoválás: Jakócs Dorottya, koncept: Lukács Dávid

arcvonal keleten – címlap tetoválás

30*40 cm, tetovált disznóbőr

Kikiáltási ár: 50.000 Ft


A hatalmi gépezetek, szeretik fenntartani a maguk bürokráciáját, mely képes elfedni a számukra kényes ügyeket. Az állam biciklijén az apró fogaskeréknyi szürke csinovnyik, szenvtelenül teker keresztül mindannyiunk ellopott álmain.

Soós Nóra

Bürokrácia

40*40 cm, akril vászon

Kikiáltási ár: 160.000 Ft


A Népszabadság bezárásának botrányos körülményeit felesleges is részletezni, annyira közismertek. Ezekkel az aláírt újságokkal nem is a lap bezárásának, hanem az előtte képviselt szellemiségnek szeretnék emléket állítani.

Népszabadság

Fedél nélküli aláírt példány, utolsó nyomtatott Népszabadság dedikált példány

Kikiáltási ár: 25.000 Ft


Rajk László különleges, a TASZ számára készített installációja arról, miért van egyre nagyobb szükség a szabadság őreire.

Rajk László

Magyarország 2016: Miként hiányzik a rend őre, Akként hiányzik az őr rendje is

86*230 cm, digitális frottage

Kikiáltási ár: 90.000 Ft


„A rasszizmus lelki gaz, amit írtani kell”- vallja Fliegauf Bence. Normális esetben a rasszizmusnak és az állami kitüntetéseknek semmi köze nem lenne egymáshoz. Fliegauf érdemkeresztje mégis árverésünk kínálatában szerepel annak köszönhetően, hogy Magyarországon ez sajnos nem így van.

Fliegauf Benedek

Érdemkereszt

Kikiáltási ár: 40.000 Ft


2016 januárjában visszamentem Röszkére, a határhoz, Ásotthalomhoz és az összes olyan területre, amik a menekült hullám fontosabb helyszínei voltak. A kerítés működik, menekültnek nyoma sincs, visszaállt a „régi rend”, a szép magyar táj tiszta. Talán csak halványan, pár ember emlékében él tovább, hogy mi történt és hogy egy kerítés csak ideiglenes megoldás lehet valós problémák kezelésére.

Gáldi Vinko Andi

Like nothing happened

30*40 cm, digitális nyomat

Kikiáltási ár: 40.000 Ft


„2016 magyar kórháza, amelynek belső világa a beteg és a hozzátartozói számára feltérképezhetetlen. Szabályai átláthatatlanok és kiismerhetetlenek. A betegség tabu, amit jellegtelen terek és tárgyak közé zárnak el az egészségesek világa elől és mindent megtesznek az intézmények annak érdekében, hogy a kórház kívül kerüljön a hétköznapi élet realitásán.”

Soós Kata

László 2 „Ebből ne csináljunk rendszert!”

44*50 cm, digitális nyomat limitált példányszámban

Kikiáltási ár: 40.000 Ft


Ritka pillanat, amikor épp egy bilincs jelképezi legjobban a szabadságot. A Ligetvédők kitartó küzdelme pedig pont arra irányul, hogy ne vehessék el tőlünk azokat a tereket, ahol szabadnak érezzük magunkat. Ebben a küzdelemben volt társuk az árverésre bocsátott bilincs.

Ligetvédők

bilincs

Kikiáltási ár: 10.000 Ft


Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.