2017 téma: 
2017 érintettek: 

Kapcsolódó hírek

2016-02-01

A TASZ Önrendelkezési Programjának munkáját úgy is segítheted, hogy a meddőségi kezelésekkel és spermabankokkal összefüggő stratégiai ügyünkben a TASZ ügyfelévé válsz. Így magad is részt vehetsz az alapvető jogok kikényszerítésében.

https://tasz.hu/
2013-12-12

Külföldi civil szervezetek is osztják a magyar jogvédő szervezetek (Nők a Nőkért az Erőszak Ellen, a Női Érdek, a Patent Jogvédő Egyesület, a Születésház Egyesület és a Társaság a Szabadságjogokért) felháborodását a művi meddővé tétel szabályainak szigorítása kapcsán. 

https://tasz.hu/
2006-06-30

A TASZ levélben kérte az országgyűlési képviselőket, hogy a téves vagy félrevezető érvek sokasága közepette is a józan, releváns szempontokat és az alapvető emberi jogokat tartsák szem előtt a kérdés újraszabályozása során.

https://tasz.hu/
2006-06-09

A TASZ aggodalommal figyeli a családtervezési célú művi meddővé tétel kapcsán kialakult bizonytalan helyzetet. Álláspontunk szerint az elemzések és viták során összekeveredtek a vallási-lelkiismereti, az orvosi, az alkotmányossági és az emberi jogi szempontok, ami nehezíti a kérdés megnyugtató újraszabályozását. A TASZ ezért arra kéri az Egészségügyi Minisztériumot, hogy sürgősen dolgozzon ki egy az emberi jogi szempontoknak megfelelő törvénymódosítást, amelynek köszönhetően az Országgyűlés (OGy) még időben, a jelenlegi szabályok június 30-i megsemmisülése előtt új szabályokat alkothat.

https://tasz.hu/
Feliratkozás RSS - Művi meddővé tétel csatornájára