Barion Pixel TASZ | Tegyél Te is a tisztességes és szabad választásokért!

Tegyél Te is a tisztességes és szabad választásokért!

A tét nagyobb, mint valaha!

2019-ben folytatni szeretnénk választási jogi programunkat. 2018-ban az országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan több, mint 500 ügyben nyújtottunk jogsegélyt. Csak a választás napján 120 állampolgár megkeresésére válaszoltunk.

Ahhoz, hogy a 2019-es választásokra programunk minden eleme megvalósulhasson, még 300,000 forintra van szükségünk.

Ha ebben segítesz, egy olyan forródrótot fogunk tudni üzemeltetni, melyen az Európa Parlamenti és önkormányzati választások idején folyamatos jogi tanácsadást folytatnak jogászaink. Segíts Te is, hogy felléphessünk a demokratikus részvételt akadályozó jogsértések ellen. Cselekedj most, támogasd munkánkat banki átutalással, és légy része a változásnak!

Bővebben a választási jogi programunkról:

Az országgyűlési választásokhoz kapcsolódó munkánkat a valasztasz.hu oldalon ismerheted meg. Azért dolgozunk majd, hogy a 2019-es Európa Parlamenti és önkormányzati választások során támogassuk azokat a polgárokat, akik tenni akarnak szavazóként, aktivistaként vagy a sajtó képviselőiként. Célunk, hogy mi pedig fel tudjunk lépni a demokratikus részvételt akadályozó jogsértések ellen.

Tevékenységeink szerteágazóak:

  • Segítjük a polgárok aktív részvételét, országszerte képzéseket tartunk.
  • Mobilizáljuk és támogatjuk a helyi választási bizottságok független, civil tagjait, ellenőrizzük a választási bizottságok függetlenségét.
  • A helyi politikába bekapcsolódni kívánó független, hátrányos helyzetű vagy kisebbségi álláspontot képviselő jelölteket segítjük az induláshoz, a kampányhoz és a tisztség gyakorlásához, megtartásához szükséges jogi háttér megismertetésével, jogsértés esetén jogi képviselettel.
  • Támogatjuk a nemzetiségi önkormányzati választások jelöljeit.
  • Segítünk érvényre juttatni a kampányszabályozást a helyi kampányokban.
  • Monitorozzuk a választási szervek, bíróságok, alkotmánybíróság döntéseit.
  • Jelentést készítünk a választások szakmai értékeléséről, ajánlásokkal. A jogi monitorozás eredményei alapján feltárjuk az önkormányzati választási szabályozás és jogalkalmazás hiányosságait, átfogó jelentésben értékeljük a választást, és javaslatokat fogalmazunk meg a jogalkotó valamint a választási szervek, bíróságok számára.

Cselekedj Te is most, még nem késő!

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.