Etikus adománygyűjtés

A TASZ tagja az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének (ASZÖT), és elfogadja magára nézve annak Etikai Kódexét.

Egyesületünk legfőbb tanácskozó és döntéshozó szerve a Közgyűlés, ennek éves összehívásáról hivatalos meghívónkat (vagy ennek hiányában a legutóbbi meghívót) ezen a linken találja.

A szervezet gazdálkodását a Felügyelő Bizottság ellenőrzi, tagjairól itt tájékozódhat részletesebben.

Gazdálkodásunk nyilvános és átlátható, az ehhez kapcsolódó dokumentumok és részletes adataink az alábbi oldalakon megtalálhatóak:

Tavaly összesen 37 322 479 forint belföldi támogatás és adomány érkezett hozzánk, melynek 87,5%-át ingyenes jogsegélyszolgálatunk működésére, képzések és műhelyek szervezésére, jogi képviseletre és jogtudatosító kampányokra fordítjuk. A teljes összegnek mindössze 12,5%-át, 4 655 538 forintot használtunk fel az adományszervezési és kommunikációs tevékenység finanszírozására. Ennek részleteit az alábbi diagram mutatja be.
Tavaly a belföldi támogatásokból és magánadományokból 4 655 538 forintot használtunk fel különböző adományszervezési és kommunkációs költségekre.

Fontos számunkra, hogy adományozóink átlássák és megismerhessék adományuk sorsát, és képet alkothassanak az adományozáshoz kapcsolódó folyamatokról és belső szabályzatainkról. További,ehhez kapcsolódó dokumentumainkat itt találja:

Adományozási Panaszkezelési Szabályzat

letöltés »

Adománygyűjtési Etikai Kódex

letöltés »

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2017

letöltés »

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2018

letöltés »

Mindemellett adományozóink személyes adatainak védelmét és az anonimitásuk biztosítását is kiemelten kezeljük. Ennek érdekében alakítottuk ki integrált fizető felületünket, és hoztuk létre adatvédelmi tájékoztatóinkat.

Megosztás