Etikus adománygyűjtés

A TASZ tagja az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének (ASZÖT), és elfogadja magára nézve annak Etikai Kódexét.

Egyesületünk legfőbb tanácskozó és döntéshozó szerve a Közgyűlés, ennek éves összehívásáról hivatalos meghívónkat (vagy ennek hiányában a legutóbbi meghívót) ezen a linken találja.

A szervezet gazdálkodását a Felügyelő Bizottság ellenőrzi, tagjairól itt tájékozódhat részletesebben.

Gazdálkodásunk nyilvános és átlátható, az ehhez kapcsolódó dokumentumok és részletes adataink az alábbi oldalakon megtalálhatóak:

2019-ben összesen 30 793 850 forint belföldi támogatás és adomány érkezett hozzánk. A 2019-ben befolyt magánadományok 44,95%-ának megfelelő összegből valósult meg 2019-es választási monitoring programunk, 2,5%-ot tett ki az adjukössze.hu-n a Bátor gyerekeket az Iskolába! programunkra gyűjtött magánadományok 2019-es felhasználása, valamint 55,57%-nak megfelelő összeget fordítottunk ingyenes jogsegélyszolgálatunk működésére, képzések és műhelyek szervezésére, jogi képviseletre és jogtudatosító kampányokra. A teljes összegnek mindössze 13,79%-át, 4 245 249 forintot használtunk fel adományszervezési és kommunikációs tevékenység finanszírozására.

Tavaly a belföldi támogatásokból és magánadományokból 4 245 249 forintot használtunk fel különböző adományszervezési és kommunkációs költségekre.

Fontos számunkra, hogy adományozóink átlássák és megismerhessék adományuk sorsát, és képet alkothassanak az adományozáshoz kapcsolódó folyamatokról és belső szabályzatainkról. További,ehhez kapcsolódó dokumentumainkat itt találja:

Adományozási Panaszkezelési Szabályzat

letöltés »

Adománygyűjtési Etikai Kódex

letöltés »

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2017

letöltés »

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2018

letöltés »

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2019

letöltés »

Mindemellett adományozóink személyes adatainak védelmét és az anonimitásuk biztosítását is kiemelten kezeljük. Ennek érdekében alakítottuk ki integrált fizető felületünket, és hoztuk létre adatvédelmi tájékoztatóinkat.

Megosztás