A Kúria szerint sem sértettük meg a Hír TV jó hírnevét

A Kúrián is nyert a TASZ az évek óta húzódó perben, melyet a HírTv indított szervezetünk ellen.

A per alapja a gyöngyöspatai iskolai szegregáció és a HírTv Keresztmetszet című műsorának erről készült epizódja. A műsorszám olyan felháborítóan egyoldalú beszámoló volt az iskoláról, hogy munkatársaink filmet forgattak és blogposztot írtak arról, hogyan is szegregál valójában az általános iskola. A filmben megszólalt Farkas Lilla, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány vezetője, aki elmondta, hogy a Keresztemtszet adása nem volt kiegyensúlyozott. Akkor is az volt, és azóta is az az álláspontunk, hogy a műsor tendenciózusan elferdítette az igazságot, és annak szerkesztése során megsértették a hiteles újságírás alapszabályait.

A Kúria osztotta az első- és másodfokú bíróságok jogi álláspontját, miszerint a TASZ által megfogalmazott kritika értékítéletnek minősül, ami egy közéleti vitában nem korlátozható. A bíróság kiemelte, hogy a HírTv maga is markáns politikai álláspontot képvisel, így tűrni köteles, ha a tevékenységét éles kritika éri.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Saját magukra nem sajnálják az adófizetők pénzét és úgy bánnak vele mintha a sajátjuk lenne

Szalai úr Siklóson él, a helyi képviselő testület tagja. Munkája során rendszeresen éles kritikával illette a város vezetését, különösen Marenics János polgármester tevékenységét. Saját lapjában megjelent írása miatt rágalmazásért elítélték. A TASZ az Alkotmánybírósághoz fordult, ami határozatában kimondta, hogy a bíróságok döntései alaptörvény-ellenesek voltak és súlyosan korlátozták Szalai úr szólásszabadságát.