A Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte a TASZ IRM elleni perének ítéletét

A Legfelsőbb Bíróságon ma volt a TASZ Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium elleni perének másodfokú ítélethirdetése. A döntés hatályon kívül helyezés volt. Kattintás után elolvashatja a részleteket.

A TASZ közérdekű adatkérése az Alkotmány- tervezet kiadására vonatkozott. A jogerős ítélet ellen a TASZ terjesztett elő felülvizsgálati kérelmet.A mai felülvizsgálati tárgyaláson a bíróság hatályon kívül helyezte az első és másodfokú ítéletet arra hivatkozva, hogy a pert nem a Miniszter, mint intézmény ellen kellett volna megindítani, hanem maga az azóta leköszönt miniszter személye, azaz Petrétei József ellen.A TASZ megítélése szerint a kérdésben érdemi döntés nem született, és a per tárgya továbbra is megválaszolásra vár.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Pályázatot hirdet a TASZ a Századvég- tanulmányok feldolgozására

A Társaság a Szabadságjogokért cikkíró pályázatot hirdet hivatásos és amatőr szerzők, újságírók, bloggerek, grafikusok, kutatók részére a TASZ jogsegélyszolgálata munkájának eredményeképpen nyilvánosságra került, négymilliárd forint közpénzért készült Századvég-tanulmányokat elemző cikkek megírására, infografikák elkészítésére.

Válaszolt az ombudsman

Székely László, az alapvető jogok új országgyűlési biztosa válaszolt a levelünkre, melyben korábbi beadványainkban szereplő alapjogi visszásságokra emlékeztettük. Válaszát köszönjük, és bízunk benne, hogy továbbra is alaposan megfontolja a TASZ beadványait. A válaszlevél itt olvasható.

Pert nyert a TASZ a Médiahatóság ellen

Szalai Annamária levelét megírta, a nyilvánossággal azonban annak tartalmát már nem kívánta megosztani. A Fővárosi Törvényszék ma hozott ítéletében kötelezte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot (NMHH) az elnök asszony által Thomas O. Melia részére a magyar médiaszabályozásról szóló tájékoztatást és jogértelmezést tartalmazó levelének a kiadására.