A Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte a TASZ IRM elleni perének ítéletét

A Legfelsőbb Bíróságon ma volt a TASZ Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium elleni perének másodfokú ítélethirdetése. A döntés hatályon kívül helyezés volt. Kattintás után elolvashatja a részleteket.

A TASZ közérdekű adatkérése az Alkotmány- tervezet kiadására vonatkozott. A jogerős ítélet ellen a TASZ terjesztett elő felülvizsgálati kérelmet.A mai felülvizsgálati tárgyaláson a bíróság hatályon kívül helyezte az első és másodfokú ítéletet arra hivatkozva, hogy a pert nem a Miniszter, mint intézmény ellen kellett volna megindítani, hanem maga az azóta leköszönt miniszter személye, azaz Petrétei József ellen.A TASZ megítélése szerint a kérdésben érdemi döntés nem született, és a per tárgya továbbra is megválaszolásra vár.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Indul a kampány, ezeket teheted meg te a társadalmi változásért!

Holnap hivatalosan is megkeződik az április 8-i országgyűlési választások kampánya. Összegyűjtöttük a kampányhoz kapcsolódó legfontosabb dátumokat, és ezekhez olyan eszközöket is rendeltünk, amelyekkel bárki tehet a csalások ellen és aktívan részt vehet a választási eljárásban.

Diszkriminált a Debreceni Egyetem, amikor kitiltotta oldaláról a Putyint kritizáló kommentelőt

Elmarasztalta az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a Debreceni Egyetemet, mert politikai véleménye miatt diszkriminálta diákját, aki Putyin ellen az egyetem Facebook-oldalán tiltakozott. 2017 októberében indítottunk eljárást az EBH előtt Barna Eszter ügyében, aki Putyin díszpolgári címe miatt írta ki az egyetem oldalára, hogy ő ehhez “nem adja a nevét”, majd kitiltották az oldalról.

A TASZ 2018. évi választási monitoring tevékenységének céljai, módszere, mércéje, és nyilvános eredményei

A TASZ Választási Jogi Programjának részeképp az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásának választási eljárása idején jogi monitoring (megfigyelési) tevékenységet is végez. Az alábbiakban találhat információt megfigyelési tevékenységünk céljairól, módszeréről, és nyilvános eredményeiről. A megfigyelést végző, ahhoz szükséges képzést elvégzett személyeket a megfigyelés során itt olvasható Etikai Kódexünk rendelkezései kötik.