Barion Pixel TASZ | A miniszterelnök támogatását kérjük, hogy egy gyerek se nélkülözzön az Európai Unióban

A miniszterelnök támogatását kérjük, hogy egy gyerek se nélkülözzön az Európai Unióban

A gyerekszegénység felszámolásához kéri Orbán Viktor miniszterelnök támogatását a páneurópai Eurochild gyermekjogi és gyermekjóléti hálózat, valamint a Gyermekjogi Civil Koalíció, amelynek tagjaként a TASZ is aláírta a kormányfőnek címzett levelet.

A levél apropója, hogy a miniszterelnök 2020. július 17-én és 18-án részt vesz az Európai Unió csúcstalálkozóján, ahol megvitatják a következő hét év uniós költségvetését. Az aláíró szervezetek azt kérik Orbán Viktortól, hogy támogassa kezdeményezésüket, amelynek értelmében az Európai Szociális Alap Plusz 5 százalékát a gyermekszegénység felszámolására különítenék el az EU összes tagállamában.

Emlékeztették a kormányfőt, hogy még most is csaknem 23 millió gyermek nő fel szegénységben az uniós országokban, Magyarországon minden negyedik gyermeknek nélkülöznie kell a megfelelő élelmet, a biztonságos és támogató környezetet. Bár a koronavírus miatt szükségessé vált korlátozó intézkedések megvédték a vírustól a magyar embereket, az eddig is szegénységben élő gyerekek még szegényebbé és kiszolgáltatottabbá váltak az iskolabezárások, munkahelyi elbocsátások, kiszámíthatatlan életkörülmények következtében.

Mindezek következtében még nagyobb erőfeszítésekre van szükség a gyermekszegénység felszámolásához, a rászoruló családok és a gyermekvédelmi rendszer támogatásához. Az Európai Unió a világ egyik leggazdagabb régiójaként egyetlen gyermeket sem hagyhat egyedül, szegénységben és kiszolgáltatottságban felnőni – ezért kéri Orbán Viktor támogatását is az Eurochild és a Gyermekjogi Civil Koalíció.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.