Adatigénylés a veszprémi strand ügyében

Veszprém közvéleményét már hónapok óta foglalkoztatja, hogy épüljön-e strand Veszprémben.

Ha igen, az ott épüljön-e meg, ahova most tervezik, egy lakótelepen lévő uszoda bővítésével

vagy a sportcsarnok mellett a város szélén.
Az érintett lakótelepen élők kíváncsiak voltak az építési engedéllyel kapcsolatos
dokumentumokra. Ezek kiadását azonban az önkormányzat megtagadta,
így a lakók az adatok kiadása iránt bírósághoz fordultak.

Dr. Szabó Géza a TASZ ügyvédhálózatának Közép-dunántúli Régióban működő ügyvédje látja el az érintettek képviseletét. Az ügyvéd a per megindítása mellett az Adatvédelmi Biztos véleményét is kérte, hogy „Közérdekű adatnak minősül-e egy építési hatósági engedélyezési eljárás során keletkezett "adathalmaz".

Az Adatvédelmi Biztos tekintettel arra, hogy per van folyamatban, állásfoglalást nem, azonban tájékoztatást adott az ügyben. Tájékoztatása szerint amennyiben az ingatlan önkormányzati tulajdonú területen helyezkedik el, a beruházás megvalósításához kapcsolódó engedélyezési eljárás során keletkezett valamennyi adat közérdekű adat. Az önkormányzat a perben továbbra is tartja magát eredeti álláspontjához.

Amennyiben a perrel kapcsolatban bármilyen kérdése van, kérjük, hívja Dr. Szabó Géza ügyvédet a 06/30 384 33 21-os telefonszámon

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Fény derülhet a Daimler-­ügyre, pert nyert a K-­Monitor a TASZ segítségével

Első fokon pert nyert a K-­Monitor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen. Az MNV nem akarta nyilvánosságra hozni annak a 2010-­es vizsgálatnak a zárójelentését, amelyet egy korábbi Mercedes­busz-beszerzés ügyében folytattak le. A K-­Monitor a TASZ jogi képviseletével pert indított a dokumentumért.

Miért volt törvénytelen a házkutatás Horváth Andrásnál?

Horváth Andrásnál, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi munkatársánál, 2013. december 19-én a rendőrség házkutatást tartott, melynek során lefoglaltak több száz oldalnyi dokumentumot és informatikai adathordozót. A TASZ jogsegélyszolgálata által képviselt közérdekű bejelentő jogorvoslattal élt az általa elszenvedett kényszerintézkedésekkel szemben. A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) 2014. január 22-én meghozott, ám csak 2014. február 10-én kézbesített végzése elutasította az utolsó indítványunkat is - álláspontunk szerint alaptalanul. Érdemes összegezni Horváth András ellen folytatott eljárás eddigi fejleményeit, mert sok visszás és törvénysértő elemet lehet felfedezni.

Az informátor védelme

A TASZ és a K-Monitor közösen véleményezte a kormánynak a közérdekű bejelentők védelméről szóló törvénytervezetét.