Adatigénylés a veszprémi strand ügyében

Veszprém közvéleményét már hónapok óta foglalkoztatja, hogy épüljön-e strand Veszprémben.

Ha igen, az ott épüljön-e meg, ahova most tervezik, egy lakótelepen lévő uszoda bővítésével

vagy a sportcsarnok mellett a város szélén.
Az érintett lakótelepen élők kíváncsiak voltak az építési engedéllyel kapcsolatos
dokumentumokra. Ezek kiadását azonban az önkormányzat megtagadta,
így a lakók az adatok kiadása iránt bírósághoz fordultak.

Dr. Szabó Géza a TASZ ügyvédhálózatának Közép-dunántúli Régióban működő ügyvédje látja el az érintettek képviseletét. Az ügyvéd a per megindítása mellett az Adatvédelmi Biztos véleményét is kérte, hogy „Közérdekű adatnak minősül-e egy építési hatósági engedélyezési eljárás során keletkezett "adathalmaz".

Az Adatvédelmi Biztos tekintettel arra, hogy per van folyamatban, állásfoglalást nem, azonban tájékoztatást adott az ügyben. Tájékoztatása szerint amennyiben az ingatlan önkormányzati tulajdonú területen helyezkedik el, a beruházás megvalósításához kapcsolódó engedélyezési eljárás során keletkezett valamennyi adat közérdekű adat. Az önkormányzat a perben továbbra is tartja magát eredeti álláspontjához.

Amennyiben a perrel kapcsolatban bármilyen kérdése van, kérjük, hívja Dr. Szabó Géza ügyvédet a 06/30 384 33 21-os telefonszámon

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Diszkriminált a Debreceni Egyetem, amikor kitiltotta oldaláról a Putyint kritizáló kommentelőt

Elmarasztalta az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a Debreceni Egyetemet, mert politikai véleménye miatt diszkriminálta diákját, aki Putyin ellen az egyetem Facebook-oldalán tiltakozott. 2017 októberében indítottunk eljárást az EBH előtt Barna Eszter ügyében, aki Putyin díszpolgári címe miatt írta ki az egyetem oldalára, hogy ő ehhez “nem adja a nevét”, majd kitiltották az oldalról.

A TASZ 2018. évi választási monitoring tevékenységének céljai, módszere, mércéje, és nyilvános eredményei

A TASZ Választási Jogi Programjának részeképp az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásának választási eljárása idején jogi monitoring (megfigyelési) tevékenységet is végez. Az alábbiakban találhat információt megfigyelési tevékenységünk céljairól, módszeréről, és nyilvános eredményeiről. A megfigyelést végző, ahhoz szükséges képzést elvégzett személyeket a megfigyelés során itt olvasható Etikai Kódexünk rendelkezései kötik.