Az Információszabadság Világnapja - öt TASZ per közérdekű adatokért

2002. szeptember 28-án, Bulgáriában megalakult a Freedom of Information Advocates Network (FOIA Network), amely számos ország információszabadsággal foglalkozó szervezetének együttműködését jelenti. A hálózat célja az információhoz való egyéni hozzá férés jogának tudatosítása és terjesztése a nyitott és átlátható kormányzás érdekében. A hálózat létrehozói szeptember 28-át az Információszabadság Világnapjának nevezték ki.

Mivel is ünnepelhetné a TASZ méltóbban az Információszabadság Világnapját, mint azzal az öt tárgyalással, amelyek közérdekű adatokhoz való hozzáférésért folynak a héten.Az esedékes tárgyalások helyszínei, időpontjai:


2006. szeptember 25., hétfő:- Az új Alkotmány tervezetének kiadásáértFővárosi Bíróság: 1055 Budapest, Markó utca 27. 2. emelet 43. tárgyaló, 8:30- A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellen, a közigazgatás korszerűsítésével kapcsolatban 2002-2004. között kiadott kormányhatározatok végrehajtásának adataiért és az elektronikus közigazgatást érintő feladatok megvalósulásáról szóló jelentés kiadásáértFővárosi Bíróság: Budapest, 1055 Budapest, Markó utca 27., 2. emelet 43. tárgyaló, 14:00


- Atomper - a Paksi Atomerőmű 2. blokkjának újraindításával kapcsolatos szakértői anyagok megismeréséértFővárosi Bíróság: Budapest, 1055 Budapest, Markó utca 27., 2. emelet 2. tárgyaló, 14:302006. szeptember 26., kedd:- Az Egészségügyi Minisztérium ellen, a Pszichiátriai Szakmai Kollégium illegális pszichoaktív szerek egészségre való veszélyességéről szóló dokumentumának megismeréséértFővárosi Ítélőtabla: 1027 Budapest, Feketesas utca 3., fszt 5., 8:302006. szeptember 27., szerda:


- Atomper - a Paksi Atomerőműt érintő kármentés adataiért


Fővárosi Bíróság: 1055 Budapest, Markó utca 27., 3.em. 317. tárgyaló, 10:00

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Diszkriminált a Debreceni Egyetem, amikor kitiltotta oldaláról a Putyint kritizáló kommentelőt

Elmarasztalta az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a Debreceni Egyetemet, mert politikai véleménye miatt diszkriminálta diákját, aki Putyin ellen az egyetem Facebook-oldalán tiltakozott. 2017 októberében indítottunk eljárást az EBH előtt Barna Eszter ügyében, aki Putyin díszpolgári címe miatt írta ki az egyetem oldalára, hogy ő ehhez “nem adja a nevét”, majd kitiltották az oldalról.

Indul a kampány, ezeket teheted meg te a társadalmi változásért!

Holnap hivatalosan is megkeződik az április 8-i országgyűlési választások kampánya. Összegyűjtöttük a kampányhoz kapcsolódó legfontosabb dátumokat, és ezekhez olyan eszközöket is rendeltünk, amelyekkel bárki tehet a csalások ellen és aktívan részt vehet a választási eljárásban.

A TASZ 2018. évi választási monitoring tevékenységének céljai, módszere, mércéje, és nyilvános eredményei

A TASZ Választási Jogi Programjának részeképp az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásának választási eljárása idején jogi monitoring (megfigyelési) tevékenységet is végez. Az alábbiakban találhat információt megfigyelési tevékenységünk céljairól, módszeréről, és nyilvános eredményeiről. A megfigyelést végző, ahhoz szükséges képzést elvégzett személyeket a megfigyelés során itt olvasható Etikai Kódexünk rendelkezései kötik.