"Egyedül vállalnék gyereket"

A Nők Lapja vita az egyedülálló nők és a meddő egyedülálló nők mesterséges megtermékenyítéséről ÉLŐBEN folytatódik: 100 érdeklődőt vár szeretettel a Nők Lapja szerkesztősége a vitára, amely 2005. november 5-én, szombaton de. 10 órakor lesz az International Business School-ban (IBS, Budapest II. Tárogató út 2-4.).

A Nők Lapja cikksorozatot szentelt az egyedülálló nők gyermekvállalási lehetőségei körüli kérdéseknek, a cikkek kapcsán számtalan levél és internetes hozzászólás érkezett a szerkesztőségbe. Az érdeklődés láttán a Nők Lapja szerkesztősége úgy döntött, élőben is lehetőséget biztosít arra, hogy az érdeklődők kifejthessék véleményüket.A vitán megjelenők találkozhatnak az érintett minisztériumok szakembereivel, orvossal, szociológussal, jogásszal, női és emberi jogi szervezetek képviselőivel és érintett hölgyekkel, köztük a vitát kirobbantó 37 éves lánnyal.Résztvevők: Varanka Mariann (érintett), Dr. Sipos Miklós (szülész-nőgyógyász, meddőségi szakértő) Csernus Eszter (Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), betegjogi programvezető, jogász), Kiss Marianna (érintett, a Lombikprogramban Résztvevőkért Alapítvány (LORA) elnöke), Dr. Szűcs Andrea (a Budapesti Ügyvédi Kamara alelnöke, a Magyar Ügyvédnők Országos Egyesületének elnöke, családi jogra szakosodott ügyvéd), Dr. Kapócs Gábor (Egészségügyi Minisztérium, helyettes államtitkár), Dr. Katonáné dr. Pehr Erika (Ifjúsági, Szociális, Családügyi és Esélyegyenlőségi Minisztérium, főosztályvezető), Dr. Sándor Judit (bioetikus, jogász, a Közép-Európai Egyetem oktatója), Szvetelszky Zsuzsa (kommunikációkutató, az ELTE oktatója), Molnár Judit (pszichológus)Vitavezető: V. Kulcsár Ildikó
Cím: International Business School (IBS), Budapest II. ker., Tárogató út 2-4.Regisztráció a toth.aniko@sanomabp.hu címen. Az első 100 jelentkező juthat be.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Vak bizalom helyett tudatos bizalmat

Blogsorozatunk első és második részében azt néztük meg, hogy milyen tájékoztatást kapnak jelenleg a szülők a kötelező védőoltással kapcsolatban. Ebben a részben amellett érvelünk, hogy miért fontos a tájékoztatás. Adatainkat egyrészt a TASZ számára 2016 májusában végzett reprezentatív kutatásból, másrészt egy közel 3000 válaszadó által kitöltött nem–reprezentatív online kutatásból merítjük. A poszt főbb tanulságai:

  • A jó tájékoztatás következménye a tudatos együttműködés.
  • A fiatalabb korosztály elvárja az ilyen orvos-beteg viszonyt.
  • A tájékoztatási hiányosságok bizalmatlanságot szülhetnek.
  • A tájékoztatási hiányosságok veszélyesek lehetnek.

Ne szóljon bele a politika a gyermekvállalásba!

A Magyar Narancsban július 17-én megjelentek szerint a Kormányban a szociális segélyek átszervezése kapcsán felmerült az is, hogy a családi pótlék rendszerének megváltoztatásával igyekezzenek a segélyből élő családokat kevesebb gyermek vállalása felé terelni.

Elszakítják tőlem a gyerekemet, ha karanténba kerülök?

A karanténról készített tájékoztatónk rengeteg embert érdekelt, és noha igyekeztünk annyira részletesek lenni, amennyire csak tudtunk, valósággal záporoztak a kérdések. Ezeket válaszoljuk most meg.