"Egyedül vállalnék gyereket"

A Nők Lapja vita az egyedülálló nők és a meddő egyedülálló nők mesterséges megtermékenyítéséről ÉLŐBEN folytatódik: 100 érdeklődőt vár szeretettel a Nők Lapja szerkesztősége a vitára, amely 2005. november 5-én, szombaton de. 10 órakor lesz az International Business School-ban (IBS, Budapest II. Tárogató út 2-4.).

A Nők Lapja cikksorozatot szentelt az egyedülálló nők gyermekvállalási lehetőségei körüli kérdéseknek, a cikkek kapcsán számtalan levél és internetes hozzászólás érkezett a szerkesztőségbe. Az érdeklődés láttán a Nők Lapja szerkesztősége úgy döntött, élőben is lehetőséget biztosít arra, hogy az érdeklődők kifejthessék véleményüket.A vitán megjelenők találkozhatnak az érintett minisztériumok szakembereivel, orvossal, szociológussal, jogásszal, női és emberi jogi szervezetek képviselőivel és érintett hölgyekkel, köztük a vitát kirobbantó 37 éves lánnyal.Résztvevők: Varanka Mariann (érintett), Dr. Sipos Miklós (szülész-nőgyógyász, meddőségi szakértő) Csernus Eszter (Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), betegjogi programvezető, jogász), Kiss Marianna (érintett, a Lombikprogramban Résztvevőkért Alapítvány (LORA) elnöke), Dr. Szűcs Andrea (a Budapesti Ügyvédi Kamara alelnöke, a Magyar Ügyvédnők Országos Egyesületének elnöke, családi jogra szakosodott ügyvéd), Dr. Kapócs Gábor (Egészségügyi Minisztérium, helyettes államtitkár), Dr. Katonáné dr. Pehr Erika (Ifjúsági, Szociális, Családügyi és Esélyegyenlőségi Minisztérium, főosztályvezető), Dr. Sándor Judit (bioetikus, jogász, a Közép-Európai Egyetem oktatója), Szvetelszky Zsuzsa (kommunikációkutató, az ELTE oktatója), Molnár Judit (pszichológus)Vitavezető: V. Kulcsár Ildikó
Cím: International Business School (IBS), Budapest II. ker., Tárogató út 2-4.Regisztráció a toth.aniko@sanomabp.hu címen. Az első 100 jelentkező juthat be.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

A TASZ álláspontja az otthonszülést szabályozni kívánó tervezetről

Az Egészségügyi Minisztérium közzétette javaslatát az otthonszülés jogi szabályozásával kapcsolatban. Olvassa el véleményünket a Minisztérium tervezetéről!

Gyerekkel vagyok! - Elkészült a TASZ szakmai javaslatcsomagja

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) „Gyerekkel vagyok” c. kampánya keretében egyedülálló felmérést végzett a magyarországi egészségügyi intézmények körében: összesen 64 közérdekű adatigényléssel fordult szülészetet, illetve gyermekosztályt működtető kórházakhoz. Az összegyűjtött adatok alapján nyilvános adatbázis készült. A TASZ az adatgyűjtés tanulságait és személyes, munkatársai által folytatott felméréseit összegezve, orvosok és szülők bevonásával készítette el és küldte meg a mai napon szakmai ajánlását az egészségügyi kormányzat számára.

KISOKOS: 10 dolog, amit tudnod kell, ha a gyereked kórházba kerül

Szülőként bármikor kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy a gyermeked kórházba kerül. Olvasd el a tájékoztatónkat és ismerd meg a jogaidat.