Elismerés után várjuk a tetteket!

A Raoul Wallenberg Egyesület, a Raoul Wallenberg Alapítvány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége idén is kiosztotta a Wallenberg-díjakat, amit Szőllősi Gábor, a Társaság a Szabadságjogokért érpataki munkatársa is átvehetett.

A díj felhívása szerint a magyar társadalomban továbbra is élnek azok az ellentétek, amelyek megkülönböztetik az egyik embert a másiktól, annak függvényében, hogy milyen társadalmi csoportba tartozik. Az előítéletes magatartás, az intolerancia kiváltotta rasszista megnyilvánulások, indulatok sajnos már-már mindennapjaink részévé váltak.

A Bizottság a Díj adományozásával etikai mércét és példát kíván állítani a magyar társadalmi és politikai közélet elé. Céljuk, hogy minden évben elismerjék azon személyek, szervezetek áldozatos munkáját, emberi, közösségi magatartását, akik tevékenységükkel, életútjukkal példát mutatnak embertársaiknak a Magyarországon hátrányos helyzetben élők, a diszkriminációt elszenvedők érdekében.

A kitüntetést Szőllősi Gábor, a Társaság a Szabadságjogokért érpataki munkatársa is átvehette. "Szőllősi Gábor saját és édesanyja életét is veszélyeztetve, egzisztenciájával nem törődve küzd az új hungarista eszmékkel és egy olyan polgármesterrel szemben, aki önkényesen építőkre és rombolókra osztja a község lakóit és ennek megfelelően is bánik velük." - méltatta a díjazottat Derdák Tibor a Bizottság elnöke.

Ahogy a díjátadás során is elhangzott: munkatársunk több szélsőjobboldali szervezet kereszttüzében is áll. Házát kétszer is kövekkel dobálták meg ismeretlen tettesek,  tavaly tavasszal késsel támadták meg. A rendőrség egyetlen esetben sem volt képes felderíteni az elkövetőket, illetőleg megbízóikat.

Reméljük, hogy azután, hogy az EMMI is részese volt Szőllősi Gábor díjazottá válásának, az állami szervek a jövőben hatékonyabb védelmet nyújtanak majd munkatársunknak.

Gábornak pedig gratulálunk!

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Másodfokon is kimondta a bíróság, hogy a TASZ nem sértette meg a HírTv jóhírnevét

Mai ítéletében megerősítette az első fok döntését a Fővárosi Ítélőtábla, és kimondta, hogy nem sértette a HírTv jóhírnevét, amikor a TASZ blogposztjában azt írta, hogy a HírTv Keresztmetszet című műsora manipulált, szándékosan félrevezette közönségét, alaptalanul vádaskodott és megsértette a hiteles újságírás alapszabályait.

Setét Jenő beszéde a Roma Holocaust 70. évfordulója alkalmából

Augusztus másodika a Holocaust Roma és Szinti Áldozatainak Nemzetközi Emléknapja. 1944. augusztus másodikáról harmadikára virradóan közel 3000 embert mészároltak le a nácik egyetlen éjszaka.

Nem hagyjuk abba a szegényeket vegzáló rendeletek megtámadását!

2017 nyarán 55 olyan önkormányzati szociális rendeletet támadtunk meg, melyben a legszegényebb lakosokat kötelezik lakásaik takarítására, a tűzifa gúlába állítására, ha szociális segélyt akarnak kapni. A négy megye kormányhivatalai fele részt igazat adtak nekünk, ezúttal a megmaradt, jogsértő rendeleteket támadtuk meg az ombudsman előtt.