Barion Pixel TASZ | Elismerés után várjuk a tetteket!

Elismerés után várjuk a tetteket!

A Raoul Wallenberg Egyesület, a Raoul Wallenberg Alapítvány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége idén is kiosztotta a Wallenberg-díjakat, amit Szőllősi Gábor, a Társaság a Szabadságjogokért érpataki munkatársa is átvehetett.

A díj felhívása szerint a magyar társadalomban továbbra is élnek azok az ellentétek, amelyek megkülönböztetik az egyik embert a másiktól, annak függvényében, hogy milyen társadalmi csoportba tartozik. Az előítéletes magatartás, az intolerancia kiváltotta rasszista megnyilvánulások, indulatok sajnos már-már mindennapjaink részévé váltak.

A Bizottság a Díj adományozásával etikai mércét és példát kíván állítani a magyar társadalmi és politikai közélet elé. Céljuk, hogy minden évben elismerjék azon személyek, szervezetek áldozatos munkáját, emberi, közösségi magatartását, akik tevékenységükkel, életútjukkal példát mutatnak embertársaiknak a Magyarországon hátrányos helyzetben élők, a diszkriminációt elszenvedők érdekében.

A kitüntetést Szőllősi Gábor, a Társaság a Szabadságjogokért érpataki munkatársa is átvehette. „Szőllősi Gábor saját és édesanyja életét is veszélyeztetve, egzisztenciájával nem törődve küzd az új hungarista eszmékkel és egy olyan polgármesterrel szemben, aki önkényesen építőkre és rombolókra osztja a község lakóit és ennek megfelelően is bánik velük.” – méltatta a díjazottat Derdák Tibor a Bizottság elnöke.

Ahogy a díjátadás során is elhangzott: munkatársunk több szélsőjobboldali szervezet kereszttüzében is áll. Házát kétszer is kövekkel dobálták meg ismeretlen tettesek,  tavaly tavasszal késsel támadták meg. A rendőrség egyetlen esetben sem volt képes felderíteni az elkövetőket, illetőleg megbízóikat.

Reméljük, hogy azután, hogy az EMMI is részese volt Szőllősi Gábor díjazottá válásának, az állami szervek a jövőben hatékonyabb védelmet nyújtanak majd munkatársunknak.

Gábornak pedig gratulálunk!

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.