Elutasította a Terézvárosi Önkormányzat keresetét a bíróság

A TASZ jogsegélyszolgálata látja el Marinov Péter, az ÓVÁS! Egyesület korábbi vezetőjének a jogi képviseletét abban a perben, amelyet a VI. kerületi önkormányzat indított Marinov ellen.

Az ügy a Hild-féle Király utca 40. számú ház bontása elleni civil tiltakozással kezdődött, amikor az ÓVÁS! egyesület több ízben is azért tüntetett, hogy a műemléki környezetbe tartozó értékes épületet ne bontsák le. A bontást sikerült is leállítani, egy az Egyesület kezdeményezésére kiadott ügyészségi óvással.

„Ez már nem városvédelmi ügy, hanem a hatóságok teljes tehetetlenségét bizonyítja, hiszen nincs büntetőjogi következménye annak, hogy a tiltás ellenére bontják az épületet.” – állította többek közt Marinov az üggyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón.

Ez a vélemény a jelek szerint kiverte a biztosítékot a VI. kerületi Önkormányzat illetékeseinél, akik az Önkormányzat jó hírnevének megsértése miatt polgári peres eljárást indítottak.

A 2006. november 30.-ai tárgyaláson a bíróság – megállapítva, hogy az Önkormányzat perindítása a jogalap kérdésében alaptalan volt – elutasította a keresetet.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Dermesztő hatással járhat a rémhírterjesztés tényállásának módosítása

A koronavírus elleni védekezésről szóló T/9790. számú törvényjavaslat a Btk. rémhírterjesztésről szóló szabályait is módosítaná. Elemzés.

Abszurd indokokkal utasította el az ügyészség Hadházyék feljelentését, a képviselők új eljárást indítanak segítségünkkel

Az ügyészség újra elutasította az MTVA-ban bántalmazott képviselők feljelentését. Három országgyűlési képviselő, Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Varju László a mi segítségünkkel újabb büntetőeljárást indít.

Diszkriminált a Debreceni Egyetem, amikor kitiltotta oldaláról a Putyint kritizáló kommentelőt

Elmarasztalta az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a Debreceni Egyetemet, mert politikai véleménye miatt diszkriminálta diákját, aki Putyin ellen az egyetem Facebook-oldalán tiltakozott. 2017 októberében indítottunk eljárást az EBH előtt Barna Eszter ügyében, aki Putyin díszpolgári címe miatt írta ki az egyetem oldalára, hogy ő ehhez “nem adja a nevét”, majd kitiltották az oldalról.