Barion Pixel TASZ | Elutasította a Terézvárosi Önkormányzat keresetét a bíróság

Elutasította a Terézvárosi Önkormányzat keresetét a bíróság

A TASZ jogsegélyszolgálata látja el Marinov Péter, az ÓVÁS! Egyesület korábbi vezetőjének a jogi képviseletét abban a perben, amelyet a VI. kerületi önkormányzat indított Marinov ellen.

Az ügy a Hild-féle Király utca 40. számú ház bontása elleni civil tiltakozással kezdődött, amikor az ÓVÁS! egyesület több ízben is azért tüntetett, hogy a műemléki környezetbe tartozó értékes épületet ne bontsák le. A bontást sikerült is leállítani, egy az Egyesület kezdeményezésére kiadott ügyészségi óvással.

„Ez már nem városvédelmi ügy, hanem a hatóságok teljes tehetetlenségét bizonyítja, hiszen nincs büntetőjogi következménye annak, hogy a tiltás ellenére bontják az épületet.” – állította többek közt Marinov az üggyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón.

Ez a vélemény a jelek szerint kiverte a biztosítékot a VI. kerületi Önkormányzat illetékeseinél, akik az Önkormányzat jó hírnevének megsértése miatt polgári peres eljárást indítottak.

A 2006. november 30.-ai tárgyaláson a bíróság – megállapítva, hogy az Önkormányzat perindítása a jogalap kérdésében alaptalan volt – elutasította a keresetet.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.