Barion Pixel TASZ | Felhívás!

Felhívás!

A TASZ az augusztus 27-én, hajnalban Kazincbarcikán végrehajtott diszkórazzia szenvedő alanyainak jelentkezését várja.

A Kazinbarcikai Rendőrkapitányság többek között a megyei Munkaügyi Főfelügyelőség és a Vám- és Pénzügyőrség munkatársaival közösen átfogó ellenőrzést tartott Kazincbarcika fiatalok által egyik leginkább látogatott szórakozóhelyén. Az ellenőrzés elsődleges célja a kábítószerrel való visszaélések kiszűrése és ellenőrzése volt. Az akció során mintegy 350 főt igazoltattak, és 20 személyt állítottak elő „kábítószer fogyasztására utaló jelek” miatt.

A Társaság a Szabadságjogokért az akció ellen jogi lépéseket tervez. Irodánkban várjuk bárkinek a jelentkezését, aki augusztus 27-én jelen volt azon a szórakozóhelyen, amelyen a rendőrség rajtaütött.

A jelentkezéseket a TASZ irodai számán (06-1-209-0046), vagy emailben a TASZ drogpolitikai munkatársainál, Sárosi Péternél (sarosip@tasz.hu), vagy Takács István Gábornál (takacsistvan@tasz.hu) várjuk. Fontos, hogy a szükséges jogi lépesek megtételéhez a jelentkezést a razziát követő nyolc napon belül várjuk, tehát 2006. szeptember 4-ig.

Álláspontunk szerint a szórakozóhelyeket látogatók ellenni tömeges represszió nem szolgálja a Nemzeti Drogstratégiában lefektetett drogprevenciós célokat. A szórakozóhelyeken szabadidejüket töltő állampolgárokat nem szabad a kábítószerek, vagy kábítószer-kereskedők elleni küzdelem puszta eszközének tekinteni. A békésen szórakozó fiatalok elleni ilyen fellépés nem csupán hatástalan, rendkívül költséges és megalázó eljárás, de jogszerűtlen is.

Az utóbbi idők legnagyobb ilyen típusú rendőri akciója elleni hatékony jogi fellépéshez szükség van olyanokra, akik jelen voltak az akció helyszínén, és tenni akarnak azért, hogy a rendőrség a jövőben ne folyamodhasson ehhez a jogsértő eszközhöz – ezért várjuk a jelentkezéseket a fenti elérhetőségeken.

A rendőrséghez szeptember 4.-ig postán feladható panaszminta letölthető itt!

Kapcsolódó anyagok:

A diszkórazzia szemtanúit keresik a jogvédők [origo]2006. szeptember 3.

Diszkórazzia-dosszié: bűnmegelőzés vagy Kulturkampf? Drogriporter 2005. május 2.

Zéró tolerancia vagy biztonság? Népszabadság, Hétvége, 2005. Július 23.

Drága rendőreink Magyar Narancs XVII. évf. 40. szám, 2005-10-06.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.