Barion Pixel TASZ | Hol tart a HIV-vel élők ellátásának decentralizációja?

Hol tart a HIV-vel élők ellátásának decentralizációja?

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága 2011 decemberében és 2012 januárjában szakmai egyeztetéseket tartott, amelyre az érintett szakmai kollégiumok mellett a TASZ HIV/AIDS programja is meghívást kapott.

 

A HIV-vel élők ellátásának decentralizációja egy évtizedek óta húzódó megoldatlan kérdés. A betegek területi elhelyezkedése indokolttá teszi a regionális HIV-centrumok létrehozását, ugyanakkor nincs megegyezés az infektológus és a bőrgyógyász szakma között, hogy kinek a kompetenciájába tartozzon a HIV-vel élők gondozása. Szintén problémát jelent, hogy kizárólag a gondozás decentralizációját szeretnék csak megvalósítani, tehát a gyógyszeres terápiára szoruló HIV-vel élőknek továbbra is a budapesti HIV-ambulanciára kellene járniuk.
 
A TASZ számos olyan alapelvet hangsúlyozott a megbeszéléseken, amelyek nélkül nem biztosított a HIV-vel élők ellátásának biztonságos decentralizációja. Javaslatunkat legutóbb írásban el is juttattuk a Semmelweis Egyetem bőrgyógyászainak.
Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.