Időhúzás az atomos tárgyaláson

Nem született ma ítélet a Fővárosi Ítélőtáblán az Energia Klubnak az Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Biztonsági Igazgatósága ellen indított perének másodfokú tárgyalásán. Továbbra sem hozzáférhetők a paksi kárelhárítás szakértői anyagai.

Az alperes Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Biztonsági Igazgatósága az ellenkérelmét csak tegnap juttatta el a bírósághoz, illetve a TASZ ügyvédjéhez, aki az Energia Klub képviseletét látja el a perben. Maguk a bírák pedig csak a tárgyaláson kapták kézhez az iratot. A bíróság ugyan meghallgatta ma a feleket, azonban nem kívánt úgy határozatot hozni, hogy az ellenkérelmet nem volt ideje megismerni.A következő tárgyalást a bíróság 2006. április 20-án 13 órakor tartja.


(A helyszín: Fővárosi Ítélőtábla, II.kerület, Fekete Sas utca 3. fszt. VIII. tárgyaló)

A perről bővebben

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Fény derülhet a Daimler-­ügyre, pert nyert a K-­Monitor a TASZ segítségével

Első fokon pert nyert a K-­Monitor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen. Az MNV nem akarta nyilvánosságra hozni annak a 2010-­es vizsgálatnak a zárójelentését, amelyet egy korábbi Mercedes­busz-beszerzés ügyében folytattak le. A K-­Monitor a TASZ jogi képviseletével pert indított a dokumentumért.

Miért volt törvénytelen a házkutatás Horváth Andrásnál?

Horváth Andrásnál, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi munkatársánál, 2013. december 19-én a rendőrség házkutatást tartott, melynek során lefoglaltak több száz oldalnyi dokumentumot és informatikai adathordozót. A TASZ jogsegélyszolgálata által képviselt közérdekű bejelentő jogorvoslattal élt az általa elszenvedett kényszerintézkedésekkel szemben. A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) 2014. január 22-én meghozott, ám csak 2014. február 10-én kézbesített végzése elutasította az utolsó indítványunkat is - álláspontunk szerint alaptalanul. Érdemes összegezni Horváth András ellen folytatott eljárás eddigi fejleményeit, mert sok visszás és törvénysértő elemet lehet felfedezni.

Az informátor védelme

A TASZ és a K-Monitor közösen véleményezte a kormánynak a közérdekű bejelentők védelméről szóló törvénytervezetét.