Időhúzás az atomos tárgyaláson

Nem született ma ítélet a Fővárosi Ítélőtáblán az Energia Klubnak az Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Biztonsági Igazgatósága ellen indított perének másodfokú tárgyalásán. Továbbra sem hozzáférhetők a paksi kárelhárítás szakértői anyagai.

Az alperes Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Biztonsági Igazgatósága az ellenkérelmét csak tegnap juttatta el a bírósághoz, illetve a TASZ ügyvédjéhez, aki az Energia Klub képviseletét látja el a perben. Maguk a bírák pedig csak a tárgyaláson kapták kézhez az iratot. A bíróság ugyan meghallgatta ma a feleket, azonban nem kívánt úgy határozatot hozni, hogy az ellenkérelmet nem volt ideje megismerni.A következő tárgyalást a bíróság 2006. április 20-án 13 órakor tartja.


(A helyszín: Fővárosi Ítélőtábla, II.kerület, Fekete Sas utca 3. fszt. VIII. tárgyaló)

A perről bővebben

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Paks 2: kinél vannak az elemzések?

Az Energiaklub a Társaság a Szabadságjogokért képviseletével pert indított a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal szemben, a paksi bővítést megalapozó hatásvizsgálatok, elemzések megismeréséért. Az első tárgyaláson a bíró szerint is a „mocsárban tapogatóztunk”.

Kiderülhet, hogy volt-e mutyizás a földhaszonbérleti pályázatok körül

A TASZ az [origo] újságíróját képviselve első fokon pert nyert a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) ellen. Ennek eredményeként nyilvánosak a Fejér megyei földhaszonbérleti pályázatok elbírálásának körülményei.

Pert nyertünk a Médiatanács-RTL KLUB-TV2 trojka ellen

A Kreativ újságírója, Csuday Gábor és a TASZ munkatársa közérdekű adatigényléssel kérte az állam kizárólagos tulajdonát képző frekvenciák használatára irányuló hatósági szerződéseket a Médiatanácstól. A Fővárosi Törvényszék ma kihirdetett elsőfokú ítélete értelmében a megállapodások mindenki számára megismerhetőek.