Ismét pert nyert a TASZ és Lát-kép Egyesület a Centrum ellen

Közérdekű adat a parkoló-milliárdok sorsa - nézze meg a tárgyalásról szóló videónkat!

A felperes LÁT-KÉP Egyesület azt kívánta megtudni a Centrum Parkoló Rendszer Kft-től (Centrum), hogy a hozzá befolyt parkolási díjakból a Centrum 2003. óta mire (fejlesztés, dologi kiadások, kerületek felé történt kifizetések stb.), és mennyit költött, valamint hogy a fenti időszakban milyen egy millió forint feletti kifizetéseket eszközölt. A Centrum az adatok kiadását megtagadta, ezért a Látkép a TASZ segítségével bírósághoz fordult.

Első fokon a pert megnyertük, a Pesti Központi Kerületi Bíróság kötelezte a Centrumot az adatok kiadására. Az alperes várhatóan fellebbez, így az ügy nagy valószínűséggel a Fővárosi Bíróság elé kerül majd.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Azt javasoljuk a parlamenti képviselőknek, hogy ne fogadjanak el két, mától tárgyalt törvényjavaslatot

Részletes elemzést küldtünk két, ma tárgyalni kezdett törvényjavaslattal kapcsolatban minden országgyűlési képviselőnek. Azt javasoljuk a képviselőknek, hogy a magánélet védelméről szóló és a gyülekezési jogról szóló törvényjavaslattal kapcsolatos meglátásainkat vegyék figyelembe, amikor a törvényjavaslatokhoz módosító javaslatokat fűznek, vagy azokról szavaznak, annak érdekében, hogy ne sérüljenek súlyosan az állampolgárok alapvető jogai.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elemzése a magánélet védelméről szóló T/706. számú törvényjavaslatról

A Kormány múlt kedden, június 26-án törvényjavaslatot nyújtott be, ami címe szerint a magánélet védelméről szól. Az indítvány furcsasága, hogy új normatív tartalma alig van, így viszont kérdéses, hogy mi vele a jogalkotó szándéka.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elemzése a gyülekezési jogról szóló T/707. számú törvényjavaslatról

A mai napon tartják az Országgyűlésben a gyülekezési törvény általános vitáját. Vannak, akik a mellett érveltek, hogy az új törvény nem hoz majd magával jelentős jogkorlátozást. A TASZ máshogyan látja, szerintünk a jogszabály-tervezetbe bele van kódolva, hogy szűkülni fog a tüntetések és a gyülekezés tere Magyarországon. Részletes szakmai elemzésünkben sorra vesszük a törvényjavaslat egyes pontjait.