Ismét pert nyert a TASZ és Lát-kép Egyesület a Centrum ellen

Közérdekű adat a parkoló-milliárdok sorsa - nézze meg a tárgyalásról szóló videónkat!

A felperes LÁT-KÉP Egyesület azt kívánta megtudni a Centrum Parkoló Rendszer Kft-től (Centrum), hogy a hozzá befolyt parkolási díjakból a Centrum 2003. óta mire (fejlesztés, dologi kiadások, kerületek felé történt kifizetések stb.), és mennyit költött, valamint hogy a fenti időszakban milyen egy millió forint feletti kifizetéseket eszközölt. A Centrum az adatok kiadását megtagadta, ezért a Látkép a TASZ segítségével bírósághoz fordult.

Első fokon a pert megnyertük, a Pesti Központi Kerületi Bíróság kötelezte a Centrumot az adatok kiadására. Az alperes várhatóan fellebbez, így az ügy nagy valószínűséggel a Fővárosi Bíróság elé kerül majd.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Igényelj közérdekű adatot, amíg lehet!

A kormány újabb korlátokat szeretne állítani az állam elszámoltathatóságát biztosító közérdekű adatigénylések elé.

Az állami cégek is kötelesek elszámolni az Alkotmánybíróság szerint

Bodoky Tamás, az atlatszo.hu főszerkesztője közérdekű adatigénylésének ügyében a Kúria 2012-ben teret nyitott arra , hogy az egyre elszaporodó állami vállalatok kibújhassanak az átláthatóság követelménye alól. Ennek vetett véget az Alkotmánybíróság hétfői döntése. Az ügyben Bodoky Tamást a Társaság a Szabadságjogokért képviselte, amiben a jogvédő szervezetet az alkotmányjogi panasz elkészítése során az atlatszo.hu jogi stábja is segítette.

A bíróság kezében a trafikpályázatok nyilvánossága

Hat szervezet – a TASZ jogi képviseletével - közérdekű adatok kiadása iránti pert indít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ellen a trafik-pályázatok nyilvánossága érdekében.