Ismét pert nyert a TASZ és Lát-kép Egyesület a Centrum ellen

Közérdekű adat a parkoló-milliárdok sorsa - nézze meg a tárgyalásról szóló videónkat!

A felperes LÁT-KÉP Egyesület azt kívánta megtudni a Centrum Parkoló Rendszer Kft-től (Centrum), hogy a hozzá befolyt parkolási díjakból a Centrum 2003. óta mire (fejlesztés, dologi kiadások, kerületek felé történt kifizetések stb.), és mennyit költött, valamint hogy a fenti időszakban milyen egy millió forint feletti kifizetéseket eszközölt. A Centrum az adatok kiadását megtagadta, ezért a Látkép a TASZ segítségével bírósághoz fordult.

Első fokon a pert megnyertük, a Pesti Központi Kerületi Bíróság kötelezte a Centrumot az adatok kiadására. Az alperes várhatóan fellebbez, így az ügy nagy valószínűséggel a Fővárosi Bíróság elé kerül majd.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Felszólítjuk Áder Jánost, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz!

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta az információszabadság törvény módosítását, ami alaptörvény-ellenesen korlátozza a közérdekű adatok nyilvánosságát. A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő és a K-Monitor korrupcióellenes szervezet azért fordul Áder János köztársasági elnökhöz, hogy tegyen eleget alkotmányos kötelességének, és ne írja alá a törvényt, hanem forduljon az Alkotmánybírósághoz.

A MALÉV-csőd hátterét megismerhetjük, a milliárdos Századvég-tanulmányokat nem

Jogerősen pert nyert a TASZ a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal szemben, így nyilvánossá válik a MALÉV pénzügyi helyzetének rendezéséről szóló dokumentum. A kétéves jogi procedúra lezárulása részsiker, a 2012 nyarán indult ügyben a minisztériumot többféle közérdekű adat megismerése érdekében pereltük.

Újabb győzelem az üzleti titok felett

A Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatos 2-3 ezer milliárdos Teller projekt részletei nyilvánosságra kerülhetnek a bíróság tegnapi döntése szerint.