Jogi munkatársat keres a TASZ Roma Programja

A Roma Program a magyarországi romák intézményi diszkriminációja ellen küzd, elsősorban a büntető igazságszolgáltatás, az önkormányzati jogalkotás és jogalkalmazás, illetve a közigazgatási hatósági gyakorlat terén. A jogi munkatárs feladata a program szerteágazó emberi jogi munkájában való részvétel lesz. Olyan jogi végzettségű, emberi jogi érdeklődésű jogászt keresünk, aki elkötelezett szervezetünk és a Roma Program céljai iránt és segíteni akarja a romák integrációjának ügyét.

A Roma Program elsősorban stratégiai pereskedés, jogfejlesztő tevékenység (jogszabályvéleményezés, jogalkalmazási gyakorlat elemzése, konferenciákon részvétel vagy előadás, nemzetközi szervezetek tájékoztatása, stb.) és különböző kommunikációs tevékenységek (a szakmai publikációktól a blogposztokon keresztül a videófilmekig) útján igyekszik csökkenteni a romákkal szembeni intézményes hátrányos megkülönböztetést Magyarországon. Ezenkívül célunk a romák, roma szervezetek jogtudatosságának fejlesztése, így képzéseket is tartunk érintetteknek.

A jogi munkatárs feladatai:

·      a fenti tevékenységekben való részvétel (tehát elsősorban jogi stratégiák kidolgozásában való részvétel, beadványok írása, jogi háttérelemzések készítése hazai és nemzetközi fórumokra, kapcsolattartás partnerszervezetekkel) ;

·      részvétel a kommunikációs és képzési tevékenységekben;

·      rendszeres utazás vidékre tényfeltárás, az ügyfelekkel való kapcsolattartás, illetőleg hatóságok képviselőivel való tárgyalás/egyeztetés céljából. 

A programba jelenleg egy terepmunkást is keresünk, aki közösségi munkát fog végezni, ami szervesen fog kapcsolódni a Program egyéb tevékenységeihez. 

A program munkatársai szorosan együttműködve dolgoznak. A program munkartársai a TASZ egyéb programjaival rendszeres együttműködésben dolgoznak.

Elvárások:

·      jogi végzettség

·      demonstrált emberi jogi érdeklődés és/vagy tapasztalat e téren

·      megbízható, tárgyalási szintű angol nyelvtudás (szóban és írásban)

·      B kategóriás jogosítvány és autóvezetési rutin

·      elkötelezettség a TASZ és azon belül a Roma Program értékei és céljai iránt

Előnyt jelent:

·      a jogi munkában szerzett tapasztalat

·      civil szervezetnél szerzett tapasztalat

·      közigazgatási, önkormányzati jogi szaktudás

·      saját autó

·      roma származás

Miért csatlakozz hozzánk?

Azért a szabadságért, függetlenségért és inspiráló intellektuális környezetért, amit a TASZ nyújt!

Mert végre igazán tehetsz valamit a demokrácia és az emberi jogok védelme érdekében, a romák diszkriminációja ellen!

Fizetés: megegyezés szerint

A munkavégzés jogi kerete: munkaviszony

Munkaidő: heti 40 óra

Jelentkezés: a szakmai önéletrajzot és a legfeljebb 1 oldalas motivációs levelet a allas[kukac]tasz[pont]hu-ra várjuk.

A beérkezett önéletrajzok alapján kiválasztott jelentkezőkkel személyes meghallgatást tartunk.

Jelentkezési határidő: 2015. január 20.

Várható kezdés: 2015. február 1.

További információ a TASZ Roma Programjáról: http://tasz.hu/romaprogram 

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Csaknem száz ember válhat hajléktalanná Hajdúhadházon a szociális bérlakások felújítása nyomán

Közel száz hátrányos helyzetű, szegregáltan élő ember válhat hajléktalanná Hajdúhadházon, noha az önkormányzat épp az ő életkörülményeik javítására nyert 500 millió forint EU-s támogatást. Az érintett családoknak attól is tartaniuk kell, hogy elveszik tőlük gyermekeiket.

Diszkriminálta a romákat a tiszavasvári önkormányzat

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság december 8-án kihirdetett jogerős ítélete szerint Tiszavasvári jobbikos önkormányzata megsértette a helyi romák emberi méltóságát, amikor 2016-ban lepaktált a Becsület Légiójával és támogatta, hogy telepbejárásokkal zaklassák az ott lakókat.

Adóztatással a szegények ellen

Nincs határa a helyi önkormányzati kreativitásnak: van, ahol már a helyi adó is a legnehezebb helyzetben lévőket sújtja. A TASZ megtámadta az alsónémedi települési adóról szóló rendeletet.