Kocsis Máté válaszolt – küldjön neki adatigénylést!

Korábban arra kértük azokat, akiket felháborít a hajléktalan emberek kriminalizálása, hogy küldjenek levelet Kocsis Máténak, józsefvárosi polgármesternek, országgyűlési képviselőnek és Fidesz hajléktalanügyi referensnek. Levelünkre kaptunk egy választ, most újabb levél elküldésre kérjük Önöket.

Levelünkre a következő választ kaptuk:

Köszönettel vettük levelét.

Ez úton is tájékoztatjuk, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat a Lakhatási, Életviteli, Lelki segítségnyújtási és Egzisztenciateremtési Közösségi LÉLEK Program keretében szolidaritási akciót indított a hajléktalanok megsegítésére.

A Józsefvárosi Önkormányzat arra kéri a magánszemélyeket, a kerületben működő vállalkozókat, cégeket, civil és egyházi szervezeteket, hogy önkéntes tevékenységgel, adománnyal segítsék a Józsefvárosban hajléktalanná vált, és sorsuk jobbá tételéért tenni akaró fedél nélkül élőket.

Az akció keretében a kerületben dolgozó hajléktalanok szolgálati szállásának berendezése, otthonossá tételéért bútorok, lakás-felszerelési eszközök, háztartási gépek, lakástextilek, valamint a mindennapi életvitelhez szükséges tisztító- és tisztálkodó szerek, ruhák, tartós élelmiszerek felajánlására számítunk.

Várjuk továbbá azok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a Programba bevont komfort nélküli önkormányzati lakások felújításában.

Szívesen vesszük a program készpénzadománnyal történő támogatását is.

A LÉLEK-Programban a résztvevő hajléktalanok az önkormányzat intézményeiben mentorálást kapnak, egészségügyi ellátást biztosítunk a számukra, munkát adunk nekik, és biztosítjuk emberhez méltó lakhatásukat.

Kérjük az Ön együttműködését is és várjuk felajánlásaikat!

Adomány vonal: 06 20 332 63 44

email cím: adomany@jozsefvaros.hu

Üdvözlettel:

Józsefvárosi Polgármesteri Kabinet

Arra kérjük, hogy a következő válaszlevelet küldje el a kocsis.mate@fidesz.hu címre (kérjük, levelét másoltaban küldje el a tasz@tasz.hu címre is):

Tisztelt Polgármester Úr!

Köszönöm a válaszát, azonban úgy vélem, hogy abban nem kaptam választ a levelemben megfogalmazottakra. Ezért most ismételten kérem a következőkre:

“Kérem, hogy vonja vissza a hajléktalanságot, az életvitelszerű közterületen lakást szabálysértéssé nyilvánító józsefvárosi rendeletét, s tegyen javaslatot ugyanerre a többi önkormányzatnak. Kérem, hogy azonnal állítsa le a közrendvédelmi akciónak a hajléktalan emberek szabálysértési eljárás alá vonására irányuló részét. Mindezek mellett kérem, hogy vonja vissza a hajléktalan embereket még inkább ellehetetlenítő törvényjavaslatát (T/3525. számú javaslat) és tegyen javaslatot arra, hogy a “visszaeső” életvitelszerű utcán való tartózkodás ne szerepeljen a készülő szabálysértési törvényben.”

Válaszában a LÉLEK Programhoz kér adományokat, felajánlásokat. A józsefvárosi Képviselőtestület 387/2011. (X. 6.) határozata alapján Önnek 2011. november 10-ig kellett kidolgoznia a Programmal kapcsolatos feladatokat és költségvetési hatásukat.

Kérem, hogy az ezt tartalmazó dokumentumot elektronikus levélben küldött válaszához csatolva küldje meg számomra.

Kérem, hogy tájékoztasson róla, hogy Ön mint hajléktalanügyi referens tesz-e lépéseket egy átfogó hajléktalanügyi kormánystratégia kidolgozására? Ha igen, akkor kérem, hogy tájékoztasson arról, hogy mikorra várható a stratégia kidolgozása.

Adatigénylésem a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 19-20.§-on alapul, ezért kérem, hogy arra 15 napon belül válaszoljon.

2011. november 14.

Üdvözlettel:

Friss fejlemény: Hétfő este elfogadta az Országgyűlés a T/3525. számú törvényjavaslatot, december 1-jétől elzárással is büntethető, aki életvitelszerűen az utcán tartózkodik.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Diszkriminatív a miskolci lakásrendelet módosítása

A TASZ szerint a miskolci lakásrendelet ezév májusi módosítása alaptörvény-ellenes: sérti a helyi mélyszegénységben élők, főleg a romák egyenlő bánásmódhoz való jogát más alapjogok gyakorlásával összefüggésben. Ezért a TASZ a múlt héten beadvánnyal fordult az ombudsmanhoz, arra kérve őt, hogy támadja meg a rendelet-módosítást az Alkotmánybíróság előtt.

Az ombudsman szerint is alapjogsértőek a mélyszegényeket sújtó közfoglalkoztatási és szociális rendelkezések

Az alapjogi biztos a közfoglalkoztatási törvény 2013. áprilisi módosításával és a szociális törvény ún. „tiszta udvar, rendes ház” szabályaival kapcsolatos alapjogi kifogásainkat egy beadványban egyesítve, számos alapjog sérelme miatt az Alkotmánybírósághoz fordult.

Hiányzó emlékek kampányunk Civil díjat nyert!

Idén másodszor osztották ki a Civil Díjakat. Megtisztelő számunkra, hogy a 133 beérkezett projekt közül a zsűri Hiányzó emlékek kampányunkat "A legjobb civil kampány 2017" díjjal jutalmazta.