Barion Pixel TASZ | Kocsis Máté válaszolt – küldjön neki adatigénylést!

Kocsis Máté válaszolt – küldjön neki adatigénylést!

Korábban arra kértük azokat, akiket felháborít a hajléktalan emberek kriminalizálása, hogy küldjenek levelet Kocsis Máténak, józsefvárosi polgármesternek, országgyűlési képviselőnek és Fidesz hajléktalanügyi referensnek. Levelünkre kaptunk egy választ, most újabb levél elküldésre kérjük Önöket.

Levelünkre a következő választ kaptuk:

Köszönettel vettük levelét.

Ez úton is tájékoztatjuk, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat a Lakhatási, Életviteli, Lelki segítségnyújtási és Egzisztenciateremtési Közösségi LÉLEK Program keretében szolidaritási akciót indított a hajléktalanok megsegítésére.

A Józsefvárosi Önkormányzat arra kéri a magánszemélyeket, a kerületben működő vállalkozókat, cégeket, civil és egyházi szervezeteket, hogy önkéntes tevékenységgel, adománnyal segítsék a Józsefvárosban hajléktalanná vált, és sorsuk jobbá tételéért tenni akaró fedél nélkül élőket.

Az akció keretében a kerületben dolgozó hajléktalanok szolgálati szállásának berendezése, otthonossá tételéért bútorok, lakás-felszerelési eszközök, háztartási gépek, lakástextilek, valamint a mindennapi életvitelhez szükséges tisztító- és tisztálkodó szerek, ruhák, tartós élelmiszerek felajánlására számítunk.

Várjuk továbbá azok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a Programba bevont komfort nélküli önkormányzati lakások felújításában.

Szívesen vesszük a program készpénzadománnyal történő támogatását is.

A LÉLEK-Programban a résztvevő hajléktalanok az önkormányzat intézményeiben mentorálást kapnak, egészségügyi ellátást biztosítunk a számukra, munkát adunk nekik, és biztosítjuk emberhez méltó lakhatásukat.

Kérjük az Ön együttműködését is és várjuk felajánlásaikat!

Adomány vonal: 06 20 332 63 44

email cím: adomany@jozsefvaros.hu

Üdvözlettel:

Józsefvárosi Polgármesteri Kabinet

Arra kérjük, hogy a következő válaszlevelet küldje el a kocsis.mate@fidesz.hu címre (kérjük, levelét másoltaban küldje el a tasz@tasz.hu címre is):

Tisztelt Polgármester Úr!

Köszönöm a válaszát, azonban úgy vélem, hogy abban nem kaptam választ a levelemben megfogalmazottakra. Ezért most ismételten kérem a következőkre:

“Kérem, hogy vonja vissza a hajléktalanságot, az életvitelszerű közterületen lakást szabálysértéssé nyilvánító józsefvárosi rendeletét, s tegyen javaslatot ugyanerre a többi önkormányzatnak. Kérem, hogy azonnal állítsa le a közrendvédelmi akciónak a hajléktalan emberek szabálysértési eljárás alá vonására irányuló részét. Mindezek mellett kérem, hogy vonja vissza a hajléktalan embereket még inkább ellehetetlenítő törvényjavaslatát (T/3525. számú javaslat) és tegyen javaslatot arra, hogy a “visszaeső” életvitelszerű utcán való tartózkodás ne szerepeljen a készülő szabálysértési törvényben.”

Válaszában a LÉLEK Programhoz kér adományokat, felajánlásokat. A józsefvárosi Képviselőtestület 387/2011. (X. 6.) határozata alapján Önnek 2011. november 10-ig kellett kidolgoznia a Programmal kapcsolatos feladatokat és költségvetési hatásukat.

Kérem, hogy az ezt tartalmazó dokumentumot elektronikus levélben küldött válaszához csatolva küldje meg számomra.

Kérem, hogy tájékoztasson róla, hogy Ön mint hajléktalanügyi referens tesz-e lépéseket egy átfogó hajléktalanügyi kormánystratégia kidolgozására? Ha igen, akkor kérem, hogy tájékoztasson arról, hogy mikorra várható a stratégia kidolgozása.

Adatigénylésem a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 19-20.§-on alapul, ezért kérem, hogy arra 15 napon belül válaszoljon.

2011. november 14.

Üdvözlettel:

Friss fejlemény: Hétfő este elfogadta az Országgyűlés a T/3525. számú törvényjavaslatot, december 1-jétől elzárással is büntethető, aki életvitelszerűen az utcán tartózkodik.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.