Levél Áder Jánosnak

Csatlakozzon a Ön is a kampányunkhoz, legyen aktív polgár! Küldje el az alábbi levelet Ön is!

Címzett: ugyfelkapu@keh.hu, sajto@keh.hu

Cc: tasz@tasz.hu

Tisztelt Köztársasági Elnök úr!

Kérem Önt, hogy az Alaptörvény 9. Cikk (1) bekezdésében foglalt feladatára tekintettel az Alaptörvény 6. Cikk (4) bekezdése alapján forduljon az Alkotmánybírósághoz az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény kedden elfogadott módosításai Alaptörvénnyel való összhangjának vizsgálata érdekében.

Köszönettel:

Aláírás

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Pert nyertünk a MÁK ellen

A Fővárosi Törvényszék szerdai ítéletében kötelezte a Magyar Államkincstárt, hogy tizenöt napon belül adja ki a 2014-es országgyűlési választásokon indult egyéni képviselő-jelölteknek nyújtott költségvetési támogatások felhasználásról szóló számlaszintű elszámolásokat. Az ítélet nem jogerős.

Korlátoz, titkolózik, betilt, leépít: ilyen a magyar állam a TASZ éves jelentésében

2013 kiemelkedő jogsértéseiről és az arra adott, a Társaság a Szabadságjogokért által megfogalmazott válaszokról szól a szervezet éves jelentése. Azokról a jogsértésekről, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül, amelyekre emlékeznünk kell, mert mindannyiunk szabadságát és méltóságát sértik.

Meglepő fordulat másodfokon: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem köteles kiadni a Századvég-tanulmányokat

Hiába nyert a TASZ elsőfokon, a mai ítélet szerint továbbra sem nyilvánosak a Századvég-tanulmányok. A MALÉV pénzügyi helyzetének rendezéséről szóló dokumentumért és a magyar-kínai kormánybiztosi feladatokkal kapcsolatos szerződésekért pedig kezdhetjük elölről a harcot, mivel a Fővárosi Ítélőtábla új eljárás lefolytatására utasította az elsőfokú bíróságot.