Levél Áder Jánosnak

Csatlakozzon a Ön is a kampányunkhoz, legyen aktív polgár! Küldje el az alábbi levelet Ön is!

Címzett: ugyfelkapu@keh.hu, sajto@keh.hu

Cc: tasz@tasz.hu

Tisztelt Köztársasági Elnök úr!

Kérem Önt, hogy az Alaptörvény 9. Cikk (1) bekezdésében foglalt feladatára tekintettel az Alaptörvény 6. Cikk (4) bekezdése alapján forduljon az Alkotmánybírósághoz az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény kedden elfogadott módosításai Alaptörvénnyel való összhangjának vizsgálata érdekében.

Köszönettel:

Aláírás

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Fény derülhet a Daimler-­ügyre, pert nyert a K-­Monitor a TASZ segítségével

Első fokon pert nyert a K-­Monitor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen. Az MNV nem akarta nyilvánosságra hozni annak a 2010-­es vizsgálatnak a zárójelentését, amelyet egy korábbi Mercedes­busz-beszerzés ügyében folytattak le. A K-­Monitor a TASZ jogi képviseletével pert indított a dokumentumért.

Miért volt törvénytelen a házkutatás Horváth Andrásnál?

Horváth Andrásnál, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi munkatársánál, 2013. december 19-én a rendőrség házkutatást tartott, melynek során lefoglaltak több száz oldalnyi dokumentumot és informatikai adathordozót. A TASZ jogsegélyszolgálata által képviselt közérdekű bejelentő jogorvoslattal élt az általa elszenvedett kényszerintézkedésekkel szemben. A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) 2014. január 22-én meghozott, ám csak 2014. február 10-én kézbesített végzése elutasította az utolsó indítványunkat is - álláspontunk szerint alaptalanul. Érdemes összegezni Horváth András ellen folytatott eljárás eddigi fejleményeit, mert sok visszás és törvénysértő elemet lehet felfedezni.

Az informátor védelme

A TASZ és a K-Monitor közösen véleményezte a kormánynak a közérdekű bejelentők védelméről szóló törvénytervezetét.