Levél Áder Jánosnak

Csatlakozzon a Ön is a kampányunkhoz, legyen aktív polgár! Küldje el az alábbi levelet Ön is!

Címzett: ugyfelkapu@keh.hu, sajto@keh.hu

Cc: tasz@tasz.hu

Tisztelt Köztársasági Elnök úr!

Kérem Önt, hogy az Alaptörvény 9. Cikk (1) bekezdésében foglalt feladatára tekintettel az Alaptörvény 6. Cikk (4) bekezdése alapján forduljon az Alkotmánybírósághoz az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény kedden elfogadott módosításai Alaptörvénnyel való összhangjának vizsgálata érdekében.

Köszönettel:

Aláírás

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Nyertünk, megszüntette a nyomozást az ügyészség a BKK-botrány etikus hackere ellen

Megszüntette a nyomozást az ügyészség a BKK-botrány etikus hackere ellen. A 18 éves fiatalember azzal vált ismertté, hogy miután felhívta a BKK figyelmét az online jegyárusítási rendszerük hibáira, a vállalat fejelentette őt és a rendőrség házkutatást is tartott a lakásában. Az etikus hackert mi képviseltük.

Kiderült, hogy a Médiatanács jogszerűtlenül rajzolta át a rádiós piacot

A Mérték Médiaelemző Műhely a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével pert nyert a Médiatanáccsal szemben, így kétévnyi pereskedés után végre beigazolódott a szervezetek gyanúja, miszerint a Médiatanács diszkriminatív eszközként használta a formai követelményeket a rádiós frekvenciák újrapályáztatása során és jogszerűtlenül, nem azonos szigorral kérte számon a pályázati követelmények teljesülését.

KISOKOS: A közérdekű bejelentők védelméről

2014. január 1-től hatályos az új bejelentővédelmi törvény. A K-Monitor és a TASZ most megpróbál válaszolni a szabályozással kapcsolatos néhány alapvető kérdésre, amiket a következő Horváth Andrásnak érdemes átgondolnia, mielőtt cselekszik.

A törvény elemzésekor felmerült kérdések és ellentmondások miatt szükségesnek láttuk megkérdezni, hogy mire is gondolt a költő - aki jelen esetben a törvény előkészítésében oroszlánrészt vállaló KIM - a szöveg írásakor.