Barion Pixel TASZ | Meghívó a TASZ éves közgyűlésére

Meghívó a TASZ éves közgyűlésére

Kedves TASZ Tag! Kedves Felügyelő Bizottság!

Ezúton értesítünk, és szeretettel meghívunk a Társaság a Szabadságjogokért (1136 Budapest, Tátra u. 15/b. I/1.) közgyűlésére.

A közgyűlés időpontja: 2017. május 25. (csütörtök) 17.00 óra.

A közgyűlés helyszíne: 1136 Budapest, Tátra u. 15/b. I/1.

A közgyűlés határozatképes, ha azon a tagoknak több mint a fele jelen van. Amennyiben a közgyűlés határozatképtelen lenne, úgy megismételt közgyűlésre kerül sor. Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlés időpontja: 2017. május 25. (hétfő) 17 óra 30 perc, helyszíne: 1136 Budapest, Tátra u. 15/b. I/1.

Javasolt napirendi pontok:

1. A TASZ 2017. évi beszámolójának, közhasznúsági mellékletének elfogadása (ide tartozó csatolmányok: 15KOZ, közhasznúsági beszámoló 2017, OBHGEPI_PK_242, illetve könyvvizsgálói jelentés);

2. A TASZ választott könyvvizsgálójának megválasztása;

Javaslat: A hosszú évek óta a TASZ számára könyvvizsgálatot végző Rekontó Kft.-vel történő szerződés megújítás.

3. A TASZ éves költségvetésének elfogadása;

Ehhez készített táblázat csatolva budget 2017 néven.

4. A közgyűlési tagok tájékoztatása a munkaszervezetben történő átalakításról

5. A kormány civil törvényével kapcsolatos tevékenységek és stratégia

6. A TASZ 2015. évi beszámolójának, és annak közhasznúsági mellékletének, az OBH honlapjára feltöltött formátumának elfogadása

Erre a következők miatt van szükség:
A TASZ 2015-ös évi beszámolóját 2016. május 26-án, a közgyűlés általi elfogadását követően küldtük meg az Országos Bírósági Hivatal (OBH) részére. 2017 márciusának végén jutott a tudomásunkra, hogy a 2015-ös beszámolónkat elutasították, így az OBH honlapján nem hozták nyilvánosságra. Ennek oka, hogy a beszámolóhoz a 2016. május 26-i benyújtás során nem csatoltunk meghatalmazást, melyben az elnökség az ügyvezető igazgatót meghatalmazza, hogy az egyesület ügyeiben eljárjon.

A bíróság 2017 április 25-én tette közzé oldalán a TASZ közgyűlése által elfogadott beszámolóval tartalmilag megegyező, viszont attól formailag eltérő, a TASZ 2015-ös pénzügyi évét bemutató beszámolót. A formai különbség oka az, hogy a beszámoló formátuma 2017-ben megváltozott, ezért az OBH nyilvántartása már csak az új formátumban készült beszámolókat tudja feldolgozni.

A TASZ-al pro bono együttműködő DLA Piper ügyvédi iroda tanácsával összhangban javasoljuk, hogy a közgyűlés az új formátumú 2015-ös beszámolót is jóváhagyja.

Ezúton felhívjuk a tagok figyelmét, hogy a megismételt közgyűlés a fenti napirend mellett a megjelent tagok számától függetlenül határozatképes.

A meghatalmazáshoz szükséges mintát csatolom. (Meghatalmazást olyan tagoknak is lehet adni, akik egyben TASZ munkatársak is.)

Budapest, 2017. május 10.

Elnöksége nevében

Kapronczay Stefánia, ügyvezető igazgató

Társaság a Szabadságjogokért

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.