Meghívó a Városliget bekamerázásával kapcsolatos információkért folytatott perre

Számos hír jelent meg a sajtóban tavasszal arról, hogy a Fővárosi Közgyűlés a Városligetbe térfigyelő kamerarendszert telepít. Ennek részleteiről kérdeztük a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottságának elnökét, aki sajnos alig adott érdemi információt az ügyben. Most pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé kerül a kérdés, hogy jogosan titkolódzik-e Danielisz Béla.

Nyolc kérdést tettünk fel közérdekű adatot kérő levelünkben, és sajnos csak két kérdésre kaptunk érdemi választ, a bizottsági elnöktől. Viszont a sajtóból már ismert tényeket nekünk is újra leírta. Mivel továbbra is érdekli a TASZ-t, hogy pontosan mik a városháza tervei, készült-e hatástanulmány a kamera-rendszerről és milyen költsége lesz ennek, ezért pert indítottunk.A Városliget bekamerázása azért is érdekes kérdés, mert semmi nem támasztja alá, hogy a térfigyelő kamerarendszerek hatékonyak lennének, az pedig még kevésbé valószínű, hogy egy parkban a fák és bokrok takarásában bármilyen bűnmegelőzési vagy bűnüldözési célra alkalmasak lennének a kamerák. A terv megvalósulása esetén abban pedig biztosak lehetünk, hogy egy közparkban senki nem tölthet el intim perceket a családjával vagy partnerével, mert állandóan a kamerák kutató tekintetétől kell tartania.
A per a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2005. szeptember 9-én 14.45-kor lesz.cím: Budapest, V.ker. Markó utca 25., III.em. 370.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Az új törvényjavaslatokkal csak a bizonytalanságot akarja növelni a kormány

Az Alaptörvény hetedik módosításának javaslatai együttesen komoly károkat okozhatnak: nehezebben tudnak majd az állampolgárok véleményt nyilvánítani, és kevésbé bízhatnak abban, hogy pártatlan bíróság dönt majd a politika számára kényes ügyekről.

Álláspontunk a T/322-es és a T/333. számú törvényjavaslatokról

Álláspontunk Magyarország Alaptörvényének hetedik módosításáról szóló T/322., és az egyes törvényeknek a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos módosításáról szóló T/333. számú törvényjavaslatokról.