Meghívó az atomos per másodfokú tárgyalására

Ezen a héten csütörtökön, 2005. szeptember 8-án 12.30-tól lesz a Fővárosi Ítélőtáblán az Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Biztonsági Igazgatósága ellen indított per másodfokú tárgyalása.

Idén áprilisban első fokon vesztettünk a perben. A Fővárosi Bíróság akkor megállapította, hogy az Atomenergia Hivatalnak nem kell kiadnia a kért adatokat, mivel azok döntés-előkészítéssel összefüggő adatnak minősülnek.Az ítélet ellen fellebbezett a nyolc felperes társadalmi szervezet - Energia Klub, TASZ, Védegylet, Greenpeace, Reflex, E-misszió, HCM, ZöFi - és a másodfokú eljárásban továbbra is a 2003 tavaszán történt üzemzavar miatt leállított paksi 2.sz. blokk újraindítására irányuló engedélykérelem mellékletei, mint közérdekű, környezeti információk kiadását kérjük.A másodfokú eljárás első tárgyalása: 2005.szeptember 8-án csütörtökön 12.30-tól lesz a Fővárosi Ítélőtábla (II. kerület Fekete Sas u. 3.) fszt. V. tárgyalójában

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Pályázatot hirdet a TASZ a Századvég- tanulmányok feldolgozására

A Társaság a Szabadságjogokért cikkíró pályázatot hirdet hivatásos és amatőr szerzők, újságírók, bloggerek, grafikusok, kutatók részére a TASZ jogsegélyszolgálata munkájának eredményeképpen nyilvánosságra került, négymilliárd forint közpénzért készült Századvég-tanulmányokat elemző cikkek megírására, infografikák elkészítésére.

Kormány-közeli magán kutatóintézetek (pl. Századvég) finanszírozása közpénzből, a közpénzen megrendelt kutatások nyilvánossága

Kíváncsiak voltunk, hogy a költségvetés adatai alkalmasak-e annak a hipotézisnek az alátámasztására vagy cáfolatára, miszerint kutatóintézeteken, például a SZázadvég cégcsoporton keresztül óriási kifizetések történnek, valódi tartalom, ellenszolgáltatás nélkül. 

Alapjogokat sért az új Polgári törvénykönyv

Az új Polgári törvénykönyv antidemokratikus eljárás eredménye. Korlátozó rendelkezései és hiányzó garanciái miatt sérti a szólás- és információszabadságot, a különböző életfelfogású állampolgárok egyenlőségét és a fogyatékkal élők méltóságát.