Meghívó az atomos per másodfokú tárgyalására

Ezen a héten csütörtökön, 2005. szeptember 8-án 12.30-tól lesz a Fővárosi Ítélőtáblán az Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Biztonsági Igazgatósága ellen indított per másodfokú tárgyalása.

Idén áprilisban első fokon vesztettünk a perben. A Fővárosi Bíróság akkor megállapította, hogy az Atomenergia Hivatalnak nem kell kiadnia a kért adatokat, mivel azok döntés-előkészítéssel összefüggő adatnak minősülnek.Az ítélet ellen fellebbezett a nyolc felperes társadalmi szervezet - Energia Klub, TASZ, Védegylet, Greenpeace, Reflex, E-misszió, HCM, ZöFi - és a másodfokú eljárásban továbbra is a 2003 tavaszán történt üzemzavar miatt leállított paksi 2.sz. blokk újraindítására irányuló engedélykérelem mellékletei, mint közérdekű, környezeti információk kiadását kérjük.A másodfokú eljárás első tárgyalása: 2005.szeptember 8-án csütörtökön 12.30-tól lesz a Fővárosi Ítélőtábla (II. kerület Fekete Sas u. 3.) fszt. V. tárgyalójában

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Fény derülhet a Daimler-­ügyre, pert nyert a K-­Monitor a TASZ segítségével

Első fokon pert nyert a K-­Monitor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen. Az MNV nem akarta nyilvánosságra hozni annak a 2010-­es vizsgálatnak a zárójelentését, amelyet egy korábbi Mercedes­busz-beszerzés ügyében folytattak le. A K-­Monitor a TASZ jogi képviseletével pert indított a dokumentumért.

Miért volt törvénytelen a házkutatás Horváth Andrásnál?

Horváth Andrásnál, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi munkatársánál, 2013. december 19-én a rendőrség házkutatást tartott, melynek során lefoglaltak több száz oldalnyi dokumentumot és informatikai adathordozót. A TASZ jogsegélyszolgálata által képviselt közérdekű bejelentő jogorvoslattal élt az általa elszenvedett kényszerintézkedésekkel szemben. A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) 2014. január 22-én meghozott, ám csak 2014. február 10-én kézbesített végzése elutasította az utolsó indítványunkat is - álláspontunk szerint alaptalanul. Érdemes összegezni Horváth András ellen folytatott eljárás eddigi fejleményeit, mert sok visszás és törvénysértő elemet lehet felfedezni.

Az informátor védelme

A TASZ és a K-Monitor közösen véleményezte a kormánynak a közérdekű bejelentők védelméről szóló törvénytervezetét.