Barion Pixel TASZ | Meghívó tárgyalásra

Meghívó tárgyalásra

A Társaság a Szabadságjogokért felmérést készít a Magyarországon működő közterületi kamerás térfigyelő-rendszerekről. Ennek keretében közérdekű adatokat kértünk Székesfehérvár Megyei Jogú Város Városgondnokságától. Az adatok kiadását az önkormányzat megtagadta, ezért a közérdekű adatok kiadása iránt pert indítottunk.

MEGHÍVÓ TÁRGYALÁSRA

Per Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
és a Székesfehérvári Városgondnokság ellen

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet (TASZ) felmérést készít a Magyarországon működő közterületi kamerás térfigyelő-rendszerekről. A felmérés keretében a budapesti és a megyeszékhelyeken működő rendőrkapitányságokat és önkormányzatokat megkereste és kérte, hogy adjon ki részére a térfigyelő rendszerekre vonatkozó közérdekű adatokat. Az így beszerzett információkból a TASZ Budapestre és az összes megye székhelyre kiterjedő adatbázist állít össze.Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, illetve a Székesfehérvári Városgondnokság megtagadta a közérdekű adatok kiadását. A TASZ ezért a Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény (1992. évi LXIII. tv.) megfelelő rendelkezései alapján 2004 novemberében beperelte az Önkormányzatot és a Városgondnokságot. A per első tárgyalása 2004. december 3-án volt, a második tárgyalás 2004. december 17-én.

A per harmadik tárgyalásának helye: Székesfehérvári Városi Bíróság fszt. 7.Székesfehérvár, Dózsa György út 1.

ideje: 2005. január 14., péntek 9:30

Kérjük, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel segítse elő, hogy a TASZ által kezdeményezett, a közérdekű adatok nyilvánossága egyszersmind az adatvédelem szempontjából jelentős eljárásról a nyilvánosság tudomást szerezhessen!

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.