Barion Pixel TASZ | Merj kérdezni!

Merj kérdezni!

A TASZ online kampánya az ENSZ drogpolitikájának megkérdőjelezéséről

16x9

A TASZ nemzetközi online kampányt indított annak érdekében, hogy felhívja a világ közvéleményének figyelmét a jelenlegi globális drogtilalom kudarcára. A daretoact.net oldalon egy holland pszichiáter, Frederik Polak felszólítja a látogatót arra, hogy tegye fel ugyanazt a kérdést az ENSZ drogügyi igazgatójának, Antonio Maria Costának, amely kérdésre ő már több mint egy éve hiába várja a választ: “vajon mivel magyarázható, hogy Hollandiában, ahol a kannabisz legálisan hozzáférhető a felnőttek számára, a fűfogyasztók aránya nem magasabb az európai átlagnál, és alacsonyabb, mint számos szigorúan tiltó országban?”

A kampányoldal elérhető itt!

 

A Costa és Polak között kibontakozó vitáról beszámoló korábbi, a Magyar Narancsban megjelent cikkünkért kattints ide!

Ez a kérdés a drogtilalom lényegi koncepcióját kérdőjelezi meg: vajon a szigorú büntetőjogi szabályok valóban a fogyasztás visszaszorítását eredményezik? Nincsenek-e hatékonyabb alternatívái a zéró-toleranciának?  Egy a Marketingcentrum által végzett 2007-es magyarországi közvéleménykutatás szerint csupán 5% tartja a tiltás magára visszatartó erejűnek – 86% ellenben azért nem használ drogokat, mert azokat károsnak tartja az egészségére.  Vajon mi értelme van börtönnel fenyegetni a fogyasztót, ha ennek nincs visszatartó ereje?

Az angolul kevésbé tudóknak sem kell félniük: amennyiben a 2. menüpont (Dare to act!) alatt rákattintanak Antonio Maria Costa emailcímére, felnyílik egy ablak egy sablonlevéllel, amelyet ezután a saját levélküldő programjuk segítségével továbbíthatnak az ENSZ drogügyi igazgatójának, az ENSZ főtitkárának és a TASZ-nak.

A TASZ ezenkívül létrehozott egy YouTube profilt is annak érdekében, hogy videóüzeneteket küldjön az ENSZ magasszintű kormánytalálkozóján részt vevő képviselőknek.

Tekintse meg a kampányvideót!

 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.