Mi a sorsa a parkoló-millárdoknak?

Pert nyert a Lát-Kép Egyesület és a TASZ a Centrum Kft. ellen - Nézze meg a perről készült videónkat!

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a mai napon első fokú ítéletében kötelezte a Centrum Parkoló Rendszer Kft-t, hogy válaszoljon a Lát-Kép Egyesület kérdéseire, amelyek elsősorban a Centrum Kft. legutóbbi 5 éves gazdasági adataira vonatkoznak.

Nézze meg a perről készült videónkat!

A felperesi civil szervezet közel másfél éve kérdezett rá a parkoló automatákat üzemeltető cégnél, hogy

- évenkénti bontásban mennyi volt a cég bevétele,
- ebből mennyit fordított fejlesztésre és személyi kiadásokra,
- továbbá mennyi pénzt juttatott a a cég bevételeiből a parkolási területek     tulajdonosainak, azaz a kerületi önkormányzatoknak.

A Centrum Kft. a szabályszerű közérdekű adatos megkeresés ellenére az adatokat nem adta ki, ezért a Lát-Kép Egyesület TASZ segítségét kérte, így indult meg a bírósági eljárás közérdekű adatok kiadása iránt.

A bíróság több tárgyalás megtartása után a keresetet alaposnak találta, és elrendelte a Centrum elmúlt 5 éves gazdálkodási adatainak kiadását. A bíróság keresetet mindössze azért nem találta 100%-osan megítélhetőnek, mert a felperes a Centrum által megkötött koncessziós szerződést is kérte, de - mint az időközben kiderült – ilyen szerződést a cég az önkormányzatokkal nem kötött.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Ma lép hatályba a lobbitörvény

A fél éve kihirdetett lobbitörvény hozzájárulhat ahhoz, hogy a közügyeink átláthatóbbak legyenek és a korrupció csökkenjen, azonban a non-profit érdekérvényesítőket súlyosan diszkriminálja.

Nyilvánosságra kell hozni, hogy kiket tiltottak ki az USA-ból I.

A Társaság a Szabadságjogokért közérdekű adatigényléseket küldött olyan személyeknek, akiknek a neve a sajtóban felmerült a kitiltási botrány kapcsán. A tény, hogy közfeladatot ellátó illetve a közügyekre jelentős befolyást gyakorló személyek korrupciós ügyekre tekintettel nem kívánatosak az Egyesült Államokban a nyilvánosságra tartozik.

Paks 2: kinél vannak az elemzések?

Az Energiaklub a Társaság a Szabadságjogokért képviseletével pert indított a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal szemben, a paksi bővítést megalapozó hatásvizsgálatok, elemzések megismeréséért. Az első tárgyaláson a bíró szerint is a „mocsárban tapogatóztunk”.